V Iltchenko Fret

Elke eerste zondag 'Klassiek in de Abdij' in Jette

JC
© BRUZZ
30/08/2018

Elke eerste zondag van de maand kan je in Jette terecht voor een klassiek concert in de Abdij van Dielegem. Dit weekend trapt Trio Kaldhei de concertreeks af met werken van Shostakovitch en Prokofiev.

Wat in 2010 begon als een eenmalig pianoconcert van Jetse pianiste Veronika Iltchenko, is acht jaar later uitgegroeid tot een maandelijkse concertreeks met ronkende namen. Ook dit jaar speelt de pianiste een thuiswedstrijd. Voor het concert op 2 december brengt ze fluitist Toon Fret mee naar de abdij.

Publiekslieveling Liebrecht Vanbeckevoort zakt dit jaar ook af naar de abdij. De Belgische sterpianist speelt samen met klarinettist Roeland Hendrickx een uiteenlopend programma met werken van Poulenc, von Weber, Brahms en Pärt.

Driewerf hoera!

Dit jaar is er een nadrukkelijke focus op instrumentale trio's. Naast het openingsconcert met het pianotrio Kaldhei staat in oktober Trio Amethys geprogammeerd, drie strijkers. Het Collectief, met pianist Thomas Dieltjens speelt (toevallig) op 3/3, maar het opvallendste drietal is het Kugoni-trio. Naast de traditionele keuze voor piano en viool, krijgt het trio door saxofonist Kurt Bertels een unieke klankkleur.


KLASSIEK IN DE ABDIJ, Elke eerste zondag van de maand, Abdij van Dielegem

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Jette , Muziek , Klassiek in de Abdij , Abdij van Dielegem

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni