De beste liedjes van deze week staan op naam van Jamila Woods, Chance The Rapper, Lana Del Rey, Omar Apollo en onze eigen Brusselse rapprins Peet. Check 'em out!

Jamila Woods 'Baldwin' : Deze soulkoningin uit Chicago vaart elegant in het kielzog van Erykah Badu en Solange met wereldwijze, passionele muziek. In dit geval een eerbetoon aan de schrijver James Baldwin, uit haar plaat 'Legacy! Legacy!'.

Chance The Rapper 'Groceries' : Ook uit Chicago en klaar voor de release van een nieuwe plaat (in juli!): Chance The Rapper. Op deze geinige, laidback track krijgt hij de hulp van TisaKorean en Murda Beatz.

Omar Apollo 'So Good' : Op 26 juni live in La Machine in Brussel en nu al bij ons, deze Mexicaans-Amerikaanse soulman, hier met kekke synthfunk die zo uit de eighties lijkt weggelopen.

Lana Del Rey 'Doin' time' : Het is een cover van de skapunkband Sublime, deze 'Doin' time'. Lana Del Rey maakt er niet verwonderlijk een hypnotiserend liedje van waarin ook Gershwins evergreen 'Summertime' opduikt.

Peet 'Taffisput' : Onze kop eraf als Peet (één helft van het Brusselse duo Le 77) straks niet het pad van Roméo Elvis opgaat, het popsucces achterna. Deze nieuwe track belooft hoe dan ook het allerbeste. Hou hem in 't oog!

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Muziek, HI FIVE, peet, jamila woods, lana del rey, chance the rapper, omar apollo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni