Listen! Festival lost eerste tros namen

© Nicolas Bucci

Listen!, het Brusselse festival voor elektro- en dancemuziek palmt in 2019 opnieuw de stad in. Ze doen er een dag bij en wisten meteen ook wat kleppers te boeken om het uitgebreide programma te vullen. Zo zakken technopeetvader Jeff Mills en meestermixer Motor City Drum Ensemble allebei af naar de Hortagalerij.

Centraal op Listen! staat uiteraard de muziek. Het festival wordt afgetrapt op woensdag in het Flageygebouw. Jazzdrummer Tony Allen en technoproducer Jeff Mills kruipen er, voor het eerst in Belgiƫ, samen op een podium. Het duo bracht eerder dit jaar samen Tomorrow Comes The Harvest uit, en trekt met die plaat al een tijdje door Europa.

Ook voor de volgende dagen wist de organisatie nog grote namen naar Brussel te halen. Op vrijdag trekt de Britse jazztoetsenist Kamaal Williams het publiek. Op zaterdag is het de Duitse platendraaier Danilo Plessow, beter bekend als Motor City Drum Ensemble, die de Hortagalerij zal doen volstromen.

Internationale samenwerkingen en Belgische showcases

Het festival plant ook een hoop extra evenementen. Zo worden de Sint-Gorikshallen getransformeerd tot een Sound District. Dat moet overdag de uitvalsbasis van het festival worden. Daar staat onder meer een Independent Label Market en een synthesizerbeurs op het programma. Kiosk Radio verhuist ook voor een paar dagen naar de hal, en slaat er de handen in elkaar met andere Europese internetradio's uit Londen, Amsterdam en Parijs.

Naast dat alles, willen de organisatoren ook de vaderlandse elektronische muziek in de kijker zetten. Een resem toonaangevende Belgische platenlabels en muziekcollectieven zetten vier dagen lang showcases op poten. Zo is er de Ambient-avond van het Gentse label STROOM en slaan het collectief Rebel Up en VK de handen in elkaar voor een avond vol elektronische wereldmuziek.

Listen! Festival lijkt nu al klaar voor weer een nokvol programma. En dan moeten er in januari nog nieuwe namen bijkomen. Tickets zijn te koop vanaf donderdag.

LISTEN! FESTIVAL 17 > 20/4, Verschillende locaties

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?