Nieuw technofeest strijkt neer in Anderlecht

© Jon Verhoeft

Drie jonge Brusselaars met een passie voor technomuziek willen het genre opnieuw op de kaart zetten. En het drietal ziet het groots. Hun nieuwe feestconcept 'Hangar' vindt voor de eerste keer plaats op zaterdag 29 september, in een immense Anderlechtse hangar. Voor de eerste editie mikken de organisatoren op 2.000 bezoekers.

Twaalf uur lang, van 18u tot 06u zullen de zwaarste technobeats klinken in Anderlecht. De Key West-hangar wordt er omgedoopt tot een gigantische feestruimte, met plaats voor 2700 feestvierders.

Hangar kan meteen uitpakken met een pak klinkende namen met internationale uitstraling. Onder andere de Franse topdj Agoria en het Scandinavische duo Kiasmos headlinen de eerste editie. Het zal ook niet bij een editie blijven. De organisatie mikt op vier edities per jaar.

Hangar wil zich ook profileren op vlak van festivalvoedsel. Naast de vele technosterren zal er plaats zijn voor een hoop hippe foodtrucks. Wie er al toegezegd heeft, kan de organisatie nog niet zeggen.

Ervaringsdeskundigen

Het trio is niet aan z'n proefstuk toe. Marvin Weymeersch en Cameron Heal organiseren samen al Donuts, een ander Brussels electro-feestconcept. Ze staan ook zelf regelmatig achter de draaitafels. Hun derde kompaan Thibaut Ickx werkt dan weer als events marketing manager voor bierbrouwer AB Inbev.

"Ik heb het concept afzonderlijk met zowel Thibaut als met Marvin besproken" zegt Cameron. "Het was dus een logische stap om met z'n drieën samen Hangar uit te bouwen." De drie kunnen ook complementair samenwerken. Door hun beroepservaring legt iedereen een ander zwaartepunt. "Ik heb zelf ervaring in marketing en communicatie, Thibaut neemt de financiële kant en de sponsoring op zich en Marvin houdt zich vooral bezig met het boeken van artiesten."

HANGAR 29/9, 18.00 - 06.00, Key West, Vaartdijk, Anderlecht. Op de website van Hangar vind je meer info over tickets.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?