Nieuwjaarsfeesten te over: hier dans je in Brussel 2019 in

Of je nu dansbenen krijgt van house, wereldmuziek, hiphop of jazz: er is voor elk wat wils op oudejaarsnacht in onze hoofdstad. Hier zijn onze tien aanraders, zodat je nu al kan beginnen aftellen.

Klik op de oudejaarsfeesten hieronder voor meer info over het evenement.

01. Fcknye Festival (Hiphop, DnB, Hardstyle, Techno)

Kunnen we eigenlijk wel rond deze mastodont? Het zelfverklaarde grootste nieuwjaarsfeest van Europa trekt ook dit jaar weer een hoop artiesten naar de hoofdstad. Caballero en JeanJass doen voor Brusselaars waarschijnlijk het grootste belletje rinkelen. Maar daarnaast knallen ook DnB-dj's Camo & Krooked, hardstylelegende Angerfist en de minimalistische techno van Boris Brejcha door Paleis 12.

FCKNYE FESTIVAL 19.00 > 06.00 Paleis 12

02. Globalicious New Year's Party (World)

Globalicious trapt het nieuwe jaar in La Tricoterie af met een mix van muziek van over de hele wereld. Het feest begint met een concert van Sikoyo, een band die Congolese ritmes mengt met een Gentse groove. Daarna wordt het feest overgenomen door dj's in twee zalen. Het Londense collectief MogaDisco neemt een zaal voor z'n rekening. Globalicious-residents Rokia Bambo en Bruselo nemen de andere ruimte voor hun rekening.

GLOBALICIOUS NEW YEAR PARTY 22.00 > 05.00 La Tricoterie

03. RED CUP NEW YEAR'S EVE (Hiphop)

Bloody Louis knalt het nieuwe jaar op z'n Amerikaans in. Bereid je voor op een dansvloer vol rode bekers en je oren volle nagelnieuwe hiphop- en urbanpop-platen. Het zijn Ritchie Santos, Simon Lesaint en Zoey Hasselbank, de residents van de club op de Louisalaan, die die platen aan elkaar zullen rijgen. Omdat een keer aftellen bovendien te weinig is, wordt er in de Bloody Louis elk uur opnieuw afgeteld. Verder is de organisatie nog wat geheimzinnig over wat er op het programma staat. Dat wordt de volgende dagen met mondjesmaat bekend gemaakt.

BLOODY LOUIS • NEW YEAR’S EVE 2019 22.30 > 06.00, Bloody Louis

04. Midnight Magic NYE (House, Techno)

Feestorganisatoren Vief en KetaLoco slaan de handen in elkaar voor een nieuwjaarsfeest vol house en techno. Met het Hôtel de la Poste op Thurn & Taxis hebben ze ongetwijfeld een van de mooiste locaties vastgelegd. Optioneel kan je de avond starten met een viergangenmenu, maar daarna schuiven de eettafels aan de kant en worden in twee zalen de beste platen aan elkaar geregen. De organisatoren putten daarvoor vooral uit hun uitgebreide lijst aan residents. Zo staan onder andere Nico Morano, Don Cabron en Two Times Four achter de draaitafels.

MIDNIGHT MAGIC NYE 19.00 > 07.00 Hôtel de la Poste

05. Happy New (Orleans) Year with The Heavy Muffulettas! (Jazz)

Liever wat minder elektronische bassen en wat meer geslap op contrabassen? Dan zak je best af naar de Soul Embassy Jazz Club in Elsene. Vanaf elf uur geeft jazzband The Heavy Muffulettas er het beste van zichzelf. Met een bezetting van sax, gitaar, drums, trombone, piano en controbas wordt het gezellig druk in de knusse jazzkroeg. Het belooft een swingende oudejaarsnacht te worden.

HAPPY NEW (ORLEANS) YEAR 23.00 > 04.00 Soul Embassy Jazz Club

06. Fuse pres: New Year's Eve (Techno)

Ook de Brusselse danstempel Fuse zwiert haar deuren open op oudejaarsavond. Technolegende Dave Clarke is de hoofdvogel op het elf(!) uur durende dansfeest. Ook de Parijse Molly en Duitser Henning Bear zakken af naar de hoofdstad. Molly schuimde in 2018 zowat alle continenten af en deelde het podium in oktober nog met Nina Kraviz. Henning Bear mag dit weekend al eens opwarmen in de iconische Berlijnse club Berghain. Dan voel je dat het ook in Brussel wel goed komt.

FUSE PRES: NEW YEAR'S EVE 22.00 > 09.00, Fuse

07. NYE 2019 at Café des Halles (House & Hits)

De Sint-Gorikshallen bieden op oudjaar voor elk wat wils aan. Meer in de mood voor bonkende discotheekbeats? Dan zorgen Azo, Kidris en Café des Halles' eigen Daryl voor de muziek in de 'Club Room'. In de kelder draait Pole-Pole dan weer de beste classics en de grootste hits van de jaren tachtig tot 2000. Het beste nieuws aan dat feestgedruis? De inkom is volledig gratis.

NYE 2019 AT CAFÉ DES HALLES 23.30 > 05.00, Café Des Halles

08. La Fête du Nouvel An (Pop)

Ook in La Tentation wordt het nieuwe jaar stevig ingezet. Hier krijg je de hyperdansbare popplaten, de toppers van de hitlijsten en de populairste meezingers achter de kiezen. Na een geslaagde test met God Save the 90s keert organisator Tissu Orange nu terug op oudejaarsavond. "Festif, Funky et Sympa" noemen ze zichzelf. Wees daar maar zeker van.

LA FÊTE DU NOUVEL AN 22.00 > 05.00 La Tentation

09. Deep In House - NYE 2019 (House, Techno)

De heren en dames achter C12 zullen waarschijnlijk een traantje wegpinken wanneer 2018 afloopt. Het ging ongemeen hard dit jaar voor de nieuwe Brusselse nachtplek, met een Elektropedia Award als ultieme bekroning voor het labeur. Maar vol goede moed dreunen ze 2019 in met een hoop House en Techno om duimen en vingers bij af te likken. Marcellus Pittman en Sigha & Shifted komen van ver buiten de landsgrenzen naar onze hoofdstad. Maar er is ook plaats voor lokaal talent. Zo maken Chris Ferreira, Altinbas, Kafim en de Leuvense AliA een hele nacht lang het mooie weer.

NYE 2019 23.00 > 08.00, C12

10. Madame Moustache's New Year's Eve Party (80s, 90s, Disco)

Wil je tegelijkertijd een jaar vooruit en dertig jaar achteruit in de tijd, dan is het nieuwjaarsfeest van Madame Moustache op je lijf geschreven. De bar is natuurlijk befaamd om haar eclectische feesten en dus mocht Madame Moustache ook op oudjaar niet ontbreken. Van acht tot tien zijn er liveoptredens, daarna nemen dj's het van hen over tot in de vroege uurtjes. Wie er draait is nog niet duidelijk. Wat ze zullen draaien? "From giorgio moroder to breakbot from abba to justice." Dat belooft!

MADAME MOUSTACHE'S NEW YEAR'S EVE PARTY 20.00 > 06.00 Madame Moustache

11. New Year's Eve on an island

Kijk, naar Chalet Robinson zal je vermoedelijk niet afzakken om tot in de vroege uurtjes door te feesten. We hebben uiteraard het volste vertrouwen in de dj's die na middernacht de hut in vuur en vlam zetten, maar hier kom je voor de beleving. De feeërieke setting op het eilandje in het midden van het Ter Kamerenbos maakt dit tot een unieke nieuwjaarsbeleving. Het menu doet alvast watertanden, al moeten we je wel waarschuwen: let op met de champagne, je moet aan het einde van de avond nog met de veerpont naar het vasteland.

NEW YEAR'S EVE ON AN ISLAND 19.00 > 04.00 Chalet Robinson

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?