Plastic Festival: fuiven is een kunst

Kunst en fuiven, het gaat duidelijk goed samen. KVS, Bozar en Recyclart hebben dat allang door. En ook de organisatoren van het Plastic Festival zijn duidelijk helemaal mee.

Al sinds 2007 mengen ze muziek met verschillende kunstvormen, denk onder andere aan de party's in de Gésukerk. Dit jaar poten ze een groots festival neer in Brussel dat twee zaterdagen in beslag neemt, waarvan er al eentje voorbij is.

Geen nood als je DJ Pone & Crazy B van Birdy Nam Nam, de Franse electro-dj Don Rimini, Ed Banger-aanhanger Breakbot en het ruige Black Strobe gemist hebt, want op 23 oktober worden danslustigen op hun wenken bedient. We pikken er een paar uit: The Count & Sinden halen hun grondstoffen uit dubstep, grime, kuduro en electro en bouwen daarmee telkens een imposant feestje. Op Boysnoize Records en het Turbo-label van Tiga brengt D.I.M. stuiterende electroplaten uit. Zoek zijn hit "Is You…" een keertje op en je weet meteen wat we bedoelen. Een van de grote drum-'n-bass-dj's uit het Verenigd Koninkrijk is TC. Hij laat regelmatig op BBC Radio 1 het dak van de studio gaan, gaf 'Rude boy' van Rihanna een drum-'n-bass-facelift en maakt ook zelf zeer gesmaakte muziek.

Wie techno graag puur op zijn boterham heeft, moet absoluut een keertje Alex Under van dichtbij bekijken. Deze Amerikaanse Rus reist tegenwoordig heel de wereld af met bijzonder explosieve sets. Wij zijn benieuwd of de muren van de voormalige Brouwerij Belle-Vue al dat geweld te baas kunnen. Een veiligheidshelm kunnen we ten stelligste aanraden.

wanneer: 23/10/2010, 20,00
waar: Belle-Vue Brouwerij, Henegouwenkaai 33, Molenbeek
toegang: 20 euro

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel
BRUZZ Magazine
deze week
  • De jacht naar illegale Airbnb's: 'Soms is het echt detectivewerk'
  • Gentse eetconcepten veroveren Brussel: 'Vlaanderen staat gewoon veel verder in de horeca'
  • Fans over de hogepriester van de rock: "Ik begrijp dat mensen zeggen dat Nick Cave hun god is"
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze maand
Neem een abonnement