Stoemp!, gratis concerten in (bruine) cafés

Stoemp! wil vooral een laagdrempelig initia­tief zijn dat jonge, beginnende bands verweeft met al iets doorgewinterde musici. Dit jaar staan er zeventien concerten gepland in elf bekende (Vlaams-)Brusselse cafés.

De aftrap wordt gegeven op 21 september in de Merlo met Jan De Smet & Stoemp Support. De Antwerpse band Sir Yes Sir, niet-onaardige rock, speelt daags nadien in een begrip: café Roskam. Op 28 september is een ander begrip aan de beurt: café Kafka ontvangt dan Marble Sounds, een band die wat weg heeft van Eels. De studenten van de VUB kunnen hun academiejaar twee dagen nadien in stijl 'beginnen': hun KultuurKaffee heeft - zonder grap - School is Cool op het menu staan, tezamen met de kampvuurmusici van And They Spoke in Anthems.

Op 4 oktober zet Het Warm Water The Bony King of Nowhere in, en wie daags nadien niet genoeg muzieknoten in de oren heeft, kan verkassen naar het op en top Brusselse (en kleine) Goudblommeke in Papier voor het Gentse jazzy muzieksnoepje Sarah Ferri. De anarchisten van de Dolle Mol doen het twee dagen later dan ietsje excentrieker: zij nodigen Dandy Davy uit, een eenmansproject van een Brugse beeldende kunstenaar, nu weer psychedelisch, dan weer iets meer fast forward .

Op 11 oktober mogen de rookdampen opstijgen in de lokalen van café Monk, waar dan Jammin Troopers, een Brusselse ska-/reggaegroep, zal spelen. Op 12 oktober is muziekcafé Bonnefooi vervolgens getuige van Joy Well­boy, indie met een stevige toets elektronica. Zes dagen later is het opnieuw in de Monk te doen, waar Isbells, singer-songwritermuziek uit Leuven, de sigarettenrook zal verstoren. Op 20 oktober is het tijd voor een beetje rock-'n-roll in café Kafka, namelijk voor Charlie Jones Big Band. Daags nadien gaat het feest voort in de Dolle Mol, opnieuw met een tikkeltje excentriciteit: Nomad verzorgt er een fusie tussen folk en hiphop met flink wat elektronische spielerei.

Café Le Coq in de Ortsstraat is maar een keer aan de beurt, namelijk op 26 oktober voor het Brusselse folkrockgeheel Too Much and The White Nots. Twee dagen later is het verzamelen geblazen in de Walvis aan het kanaal, waar het ietwat geschifte Antwerpse Tip Toe Topic de avond zal opleuken.

November dan, opnieuw in de Bonnefooi, de tweede: QuiOui, Gentse jongens die goed naar new wave en Scandinavische pop hebben geluisterd. Op 4 november is het opnieuw aan de Walvis, waar Seinfeld Reunion huis zal houden. De finale volgt ten slotte op 8 november op de Vlaamsesteenweg - in de Roskam dus. Dan bundelen maar liefst drie verschillende jonge groepen (Willow, Landfill en Kites on Coast) de krachten voor een afsluitfeest.


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

BRUZZ Magazine
deze week
  • Het clandestiene café: verboden avond aan de toog
  • De geldstromen van We Love BXL blootgelegd
  • Dalende verkoop dwingt chocolatiers om creatief te zijn
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Françoiz Breut: Brusselse popbricoleur in Vlaamse velden
  • United Fashion Festival: la mode, aussi, se remet en question
  • Naomi 'Namglam' Waku: makeup is an art form
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement