100.000 bezoekers voor Les Barons

© brusselnieuws.be
23/12/2009
De Brusselse film Les Barons heeft deze week de kaap van 100.000 bezoekers gerond en blijft maar toeschouwers naar de zalen lokken. De film evenaart daarmee het succes van klassiekers als 'C'est arrivé près de chez vous'.

Les Barons, de debuutfilm van Molenbekenaar Nabil Ben Yadir, gooide al in de eerste weken hoge ogen. Critici waren lovend en het publiek volgde: 20.000 bezoeken in de eerste week. En dat terwijl de film maar in elf zalen vertoond werd.

Bijna twee maanden later heeft de film de kaap van de 100.000 bezoekers gerond. Dat zegt Stéphane De Potter van Cinéart aan brusselnieuws.be.

"Het is een groot succes, we zijn zeer tevreden. De film scoort goed in Wallonië, Brussel én Vlaanderen.", zegt Stéphane De Potter van Cinéart. "Daarmee komt Les Barons op gelijke voet met succesfilms als C'est arrivé près de chez vous en Toto le héros.

Cinéart kijkt ook reikhalzend naar de Franse release, eind januari.

Onlangs nog won Les Barons de prijs van de jury op het negende internationaal filmfestival van Marrakech. Dat is het belangrijkste filmfestival van Marokko. Ook op het Internationaal Filmfestival van Amiens viel de film in de prijzen: publieksprijs en beste mannelijke hoofdrol.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni