12.000 bezoekers voor Museum Night Fever

© brusselnieuws.be
08/03/2010
De derde editie van Museum Night Fever was een succes. 12.000 bezoekers brachten een bezoek aan minstens een van de twintig deelnemende musea. Dat zijn er 2.000 meer dan vorig jaar. Heel wat mensen lieten zich fotograferen door Agenda en brusselnieuws.be

Museum Night Fever trok zaterdag 6 maart 12.000 bezoekers. De doelgroep, jongeren tussen 18 en 35 jaar, was uitstekend vertegenwoordigd, maar het evenement kon ook oudere bezoekers en families bekoren.

In vergelijking met vorig jaar waren er 2.000 bezoekers meer op de nacht van de Brusselse musea. De stijging was mogelijk omdat meer musea meededen en meer tickets beschikbaar waren.

Bozar was de grootste publiekstrekker met animaties rond Mexicaanse catch ('lucha libre'), drie tentoonstellingen - Frida Kahlo, El Greco, Imagenes del Mexicano - en de Red Bull Elektropedia afterparty.

Ook het BELvue Museum, de archeologische Site van de Coudenberg en het Muziekinstrumentenmuseum met optredens van onder meer The Bony King of Nowgere en Lucy Lucy waren erg in trek.

In het Broodhuis was er een studio-foto "Manneken-Pis, in het Stripmuseum waren tekensessies van veelbelovende jonge tekenaars. Er waren ook rondleidingen door jonge studenten in de normaal voor het publiek ontoegankelijke Ateliers van de Munt.

Gezien het grote succes komt er volgend jaar waarschijnlijk een vierde editie van het Museum Night Fever.

Gekiekt op Museum Night Fever?
Was u zelf in Bozar tijdens Museum Night Fever en liet u zich op de gevoelige plaat vastleggen door de fotografen van Agenda en brusselnieuws.be? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni