Het aantal kampeerders voor de concertzaal van Vorst Nationaal neemt wel erg grote proporties aan. Woensdag was het aantal fans, dat de regen trotseerde voor een goed plaatsje tijdens het optreden van Tokio Hotel, al aangegroeid tot 250. [1 reactie]

Er mogen dit jaar dan geen ouders meer voor de scholen kamperen, op het trottoir voor Vorst Nationaal wordt deze dagen wel enthousiast gekampeerd. Reden: een plaatsje op de eerste rij voor het optreden van de populaire Duitse groep Tokio Hotel.

De plaatsen in de concertzaal van Vorst worden verdeeld volgens volgorde van aankomst en dus is op tijd zijn de boodschap. De eerste kampeerders zetten hun tent een week geleden al op. Ondertussen zijn ze met 250, meldt Le Soir.

De aanhoudende regen maakt het de fans alvast niet gemakkelijk. "Verschillende tenten blijken lek en stonden al onder water," getuigt een fan in Le Soir. "De voorbije nachten heb ik hooguit vier uur geslapen."

Burgemeester Magda De Galan heeft ondertussen laten weten dat ze dergelijke kampeertoestanden in de toekomst liever niet meer ziet in haar gemeente. "In een grote wei zoals bijvoorbeeld Woodstock geeft dat niet echt problemen, maar de tieners staan hier in een bebouwde kom en dat geeft veiligheidsproblemen en problemen voor de hygiëne."

Sinds iets voor zeven zijn de tentjes opgebroken en staan de fans aan de deur aan te schuiven. Volgens De Galan is met Vorst Nationaal overeengekomen dat de deuren vanavond ook vroeger zullen open gaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni