AB schrapt 80 concerten door crisis

© brusselnieuws.be
09/02/2010
De economische crisis noopt de Ancienne Belgique om 80 van haar 300 concerten te schrappen. Vooral kleine shows van beginnende artiesten worden afgevoerd. [2 reacties]

Twee tegenvallers dwingen de AB om fors in het aanbod te snoeien, schrijft De Tijd.

De concertorganisator moet het met minder subsidies stellen -drie tot zeven procent volgens commercieel directeur Joost Zeegers- én de eigen inkomsten lopen terug.

Alleen al het uitstellen van een betaalautomaat van Dexia in de voorgevel zorgde voor een verlies van 40.000 euro. Het totale verlies voor 2009 wordt op 150.000 euro geschat, op een omzet van 9,3 miljoen euro.

Kleine concerten van onbekende artiesten -in de kleinere clubzaal of in een omgebouwde grote zaal- zijn de eerste slachtoffers.

"De meeste van die concerten zijn verlieslatend", zegt directeur Jari Demeulemeester in De Tijd. "Vroeger namen we dat erbij omdat financiële risico's tot onze artistieke opdracht behoorden, maar in het huidige economische klimaat moeten we de tering naar de nering zetten."

De AB moet uitgerekend in het concertaanbod schrappen op een moment dat de zaal haar beste jaar ooit achter de rug heeft inzake ticketverkoop.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni