Affordable Art Fair brengt kunst met faire prijs

An Devroe
© Brussel Deze Week
20/02/2013
Weinig kans dat u een foto van Andreas Gursky zult vinden op de betaalbare kunstbeurs, wel kunst die u elke dag weer blij maakt. Dat is toch de aankooptip die de website van Affordable Art Fair meegeeft. Koop iets voor aan de muur waar u instinctief van weet dat u ervan gaat glimlachen.

Ook al omdat het geen pijn hoeft te doen in de portemonnee, een werk vindt u er al vanaf vijftig euro, en met de gratis inpakdienst van Art on the move krijgt u uw aankoop verantwoord mee naar huis. En bovendien blijft kijken nog altijd gratis, op een toegangsticket voor 16+-ers na. De beurs wil dat families het fijn vinden om naar het werk van jonge, beginnende kunstenaars - en af en toe een gekende naam - te komen kijken. Daarom kan uw kroost in het weekend aan de slag met kunst, en kan iedereen leren graveren dankzij het Centrum voor grafische kunst en het gedrukte beeld uit La Louvière.

Tijdens deze vijfde editie van de kunstbeurs in Brussel helpen 90 internationale galerijen de meer dan 500 kunstenaars om een publiek te vinden voor hun schilderijen, foto's en sculpturen. Manifold Editions uit Londen is met een grote selectie aanwezig, zoals gravures uit de Spot-reeks van Damien Hirst en Marc Quinn die minder dan 3.000 euro kosten. Belgen in de kijker zijn de multidisciplinaire kunstenaar Denis Meyers met werk waarin je het hart van de stad voelt kloppen, en een tiental jonge fotografen zoals Sarah Eechaut, Grégoire Pleynet en Julie Calbert. Beslissen op een lege maag is niet verstandig, en daarom is er een pop-uprestaurant van Atelier Yves Mattagne. En voor wie toch zijn gading niet vindt, en het zich kan veroorloven, zijn er van 7 tot 10 maart al opnieuw Affordable Art Fairs in Battersea (Londen) en Milaan.

Affordable Art Fair Brussels, van 21 tot 24 februari, Thurn & Taxis, Havenlaan 86c, 1000 Brussel, affordableartfair.com/brussels

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni