Afrika te gast in Nekkersdal

Bettina Hubo
© Brussel Deze Week
04/05/2008
Op zaterdagmiddag 3 mei staat het gemeenschapscentrum Nekkersdal in het teken van Afrika. Verschillende sociaal-economische en culturele Afro-Belgische verenigingen tonen wat ze in hun mars hebben.

Het hele jaar door gebruiken allerlei Lakense verenigingen met Afrikaanse roots het gemeenschapscentrum voor hun bijeenkomsten en vergaderingen. Daarom besloot Nekkersdal al deze organisaties uit te nodigen voor een Afrika! Afrique!-middag.

Om 16 uur brengt het theatergezelschap Jonna de voorstelling Taart, gebaseerd op een Afrikaans sprookje. Rond dat tijdstip begint ook een kookatelier. De deelnemers steken een Afrikaans buffet in elkaar dat 's avonds geserveerd wordt. Tussendoor promoot de vzw Indanga de Burundese cultuur middels een muziek- en dansvoorstelling, houdt de vzw Créa-Divines een Afrikaans-Europese modeshow en is er ook een defilé met Marokkaanse klederdracht en schoonheidsverzorging georganiseerd door Aux Couleurs de Hinde. Voorts brengt Fatoum Agbar liederen en dansen uit het Marokkaanse Rifgebied.

Rond 18 uur worden twee fototentoonstellingen geopend, onder meer door de Brusselse schepen Bertin Mampaka (CDH). De ene toont foto's van 25 Congolese fotografen, de andere is een project over straatmeisjes van antropologe Saskia Roelants en fotografe Yasmina Van Assche. Na het buffet is er nog een concert met berimbau, een Braziliaans percussie-instrument van Afrikaanse oorsprong. De avond wordt afgesloten met een vertelling door de Congolese griot Pepe en nog meer zang en dans.

:: Afrika! Afrique!, zaterdag 3 mei vanaf 15.30 uur in GC Nekkersdal, E. Bockstaellaan 107, 1020 Laken, 02-421.80.60. Gratis toegang

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni