Angèle wint drie MIA-awards

© Photonews

Zangeres Angèle viel ruimschoots in de prijzen op de Music Industry Awards (MIA’s), de belangrijkste Vlaamse muziekprijzen. Ze pakte drie MIA’s: die voor ‘Doorbraak’, ‘Artwork’ en ‘Solo vrouw’. De Brusselse had zeven nominaties op haar naam.

Naast Angèle was Niels Destadsbader de grote winnaar van de muziekprijzen, met vijf awards die hij mee naar huis nam in de categorieën ‘Album’, ‘Nederlandstalig’, ‘Pop’, ‘Solo man’ en ‘Vlaams populair’.

De Brusselse dj Felix De Laet, beter bekend als Lost Frequencies, verzilverde voor de vierde keer op rij de MIA voor ‘Dance’. De 'Urban'-award, die vorig jaar voor het eerst werd uitgereikt, ging naar Tourist LeMC.

De MIA voor 'Hit Van Het Jaar' ging naar BLØF feat. Geike Arnaert met 'Zoutelande'. En ook Tamino ging naar huis met de MIA 'Alternative'. Hij is de eerste artiest van De nieuwe lichting van Studio Brussel die een award in ontvangst mocht nemen.

Bazart mocht voor het derde jaar op rij een MIA in ontvangst nemen, die voor ‘Groep’. Bram Vanparys (The Bony King of Nowhere) was dan weer de winnaar in de categorie ‘Auteur/componist’.

Arsenal won vanavond de MIA voor 'Live act', terwijl Brusselaar David Poltrock werd beloond met een MIA in de categorie ‘Muzikant’.

Stromae

Opmerkelijk: Stromae won al voor de vierde keer de award ‘Videoclip’. Dat maakt de Brusselse artiest tot zowat de opperkoning van de MIA's, want hij won intussen al 17 awards, de meeste MIA's aller tijden.

Achievement Award

The Scabs hebben de MIA Lifetime Achievement Award gekregen. De groep met Guy Swinnen, Frankie Saenen en Willy Willy is dit jaar 40 jaar oud, reden genoeg om hen voor hun succesvolle carrière in de bloemetjes te zetten.

De MIA's werden donderdagavond uitgereikt tijdens een show op Eén, live vanuit Paleis 12 in Brussel. De MIA's is een initiatief van de VRT en Kunstenpunt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?