Aperitiefconcert met Rafaëlkwartet

Lieven Bulckaert
© Brussel Deze Week
09/06/2008
Het jaarlijkse aperitiefconcert van Op-Weule - dit jaar op 15 juni - is uitgegroeid tot een belangrijk evenement voor melomanen, ook buiten de gemeentegrenzen.

Het Rafaëlkwartet brengt 'Serenade in C' van Haydn, 'Strijkkwartet Es-dur opus 12' van Mendelssohn-Bartholdy, 'Zwei Walzer opus 54' van Dvorák en sluit het uur lichtklassieke muziek af met 'The entertainer' van Joplin. Saskia Van Keer, eerste viool van het ensemble, is concertmeester van het symfonisch orkest van het Lemmensinstituut, waar ze ook studeerde. Daarnaast speelt ze in The Belle Epoque Orchestra, La Chapelle de Lorraine en de Vlaamse Opera. De tweede viool, Griet Van Obbergen, geeft les aan het Brugse Conservatorium, maar ook aan de eigenste Academie voor Muziek en Woord van Sint-Lambrechts. Eva Van de Ven, altviool en een gelauwerd muzikante, speelt geregeld in de Vlaamse Opera, het Collegium Instrumentale Brugense en het Nationaal Orkest van België. En tot slot is er Marijke Verlinden, een jonge, beloftevolle celliste.

Na het concert volgt vanzelfsprekend het klassieke aperitief en (facultatief) een lunch voor een democratisch prijsje. Het gebeuren is een initiatief van de Seniorenwerking Op-Weule.

:: Aperitiefconcert op 15 juni om 11 uur in Op-Weule, Sint-Lambertusstraat 91. Inschrijven voor 9 juni, op 02-775.92.00. Concert met aperitief: 8,20 euro; lunch: 10 euro

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Lambrechts-Woluwe, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni