Art-nouveauparel te kijk in Elsene

Lieven Bulckaert
© Brussel Deze Week
03/06/2006
Voor een privébezoek aan het Hotel Solvay betaalt u een fortuin, of u deelt de kosten met een groep van maximaal twintig personen. Machteld De Schrijver van de Dilbeekse vereniging Culturama leidt u, in het gezelschap van debuterende gidsen, uitzonderlijk rond op zaterdag 10 juni.

U krijgt alle etages van de riante herenwoning (uit 1898) van de familie Armand Solvay te zien. Het geheel - van deurklinken en radiatorenkasten tot het bureaumeubel van de eigenaar en het trappenhalschilderij van Van Rysselberghe - is een pareltje van Belgische gesamtkunst. Victor Horta kreeg carte blanche voor dit pand. Midden jaren tachtig van vorige eeuw kreeg de familie Wittamer-Descamps miljoenen Belgische franken van Europa om de woning in haar oorspronkelijke toestand te laten restaureren, op voorwaarde dat het pand toegankelijk werd voor het publiek. Over het toegangskaartje werden geen afspraken gemaakt, maar het bezoek is de moeite waard.

:: Geleid bezoek aan Hotel Solvay, Louizalaan 224, 1050 Elsene op 10 juni om 10.30 uur (stipt). Geen naaldhakken, camera's of beeld-gsm's. 42,50 euro per persoon, vooraf te storten. Meer info op
02-569.27.74

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni