Het eigenzinnige museum Atelier 340 in Jette is dringend op zoek naar 13.000 euro. Tegen eind juli moet het museum een banklening van zo'n 35.000 euro terugbetalen. Een deel van dat geld is er al, maar voor de laatste 13.000 euro moet het atelier verder zoeken.

Het museum voor hedendaagse kunst Atelier 340 heeft zijn gebouw vergroot en gerenoveerd. Daarom waren ze een lening aangegaan van 35.000 euro. Die moeten ze nu terugbetalen. Een herziening van de lening is niet meer mogelijk.

Ondertussen heeft de Franse Gemeenschap beslist de subsidies voor Atelier 340 te verhogen. Maar er is meer nodig. Daarom wordt op verschillende manieren geld ingezameld. "De mensen kunnen ons 1.000 euro lenen. We zullen hen over een jaar terugbetalen als onze subsidie er is. Men kan ook een steunkaart van 45 euro kopen. En giften zijn ook welkom," vertelt directeur Wodek.

Een deel van het geld is al gevonden, maar er blijft een tekort van 13.000 euro. De bank heeft Wodek nu de tijd gegeven tot 15 augustus om het geld te vinden. Zoniet betekent dat het einde voor het museum dat al 28 jaar bestaat.

Toch is de directeur hoopvol. "We zijn optimistisch. Ik vind dat het goed gaat met de inzameling. Ik ben zelfs ontroerd door de manier waarop ons publiek ons heeft gesteund."

Atelier 340 blijft ondertussen op cultureel vlak ook niet bij de pakken zitten en is in volle voorbereiding voor de volgende expositie. Het werkt onder meer aan een tentoonstelling van de collectie van het Poolse Centrum voor Sculptuur van Oronsko, en aan een internationale tentoonstelling rond het thema 'natuur-sculptuur'. Opvallend is ook het geplande vervolg op Irreligia Polen uit 2001-2002: Irreligia België.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni