Ballet voor de 21ste eeuw

Jean-Marie Binst
© Brussel Deze Week
23/05/2009
Dertig jaar geleden zetten Piotr Nardelli en Andrzej Ziemski, twee dansers van het Ballet du XX Siècle van Maurice Béjart, een eigen dansschool voor kinderen op. Inmiddels is Balletomania uitgegroeid tot een school met klassen ballet, hedendaagse dans en jazzdance voor kinderen, (vooral) jongvolwassenen en volwassenen.

Nog altijd worden Nardelli en Ziemski als gastdocent gevraagd bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, het Tokyo Ballet, de Royal Opera of Stockholm of de Scala in Milaan. Vandaag geven ook jongere generaties van de dansschool Mudra (van Béjart in Lausanne) les bij Balletomania.

Het jaarlijkse open huis, dat in een ontspannen sfeer de mogelijkheid biedt tot kennismaking met lesgevers, dansklassen en professionele opleidingsmogelijkheden (voor tieners), vindt dit jaar niet plaats in de school (Vrijwilligerslaan 140, Etterbeek), maar in het CC Kapelleveld, Dumontlaan 10, Sint-Lambrechts-Woluwe, op zaterdag 30 mei van 14.30 tot 18 uur. Details over het programma krijgt u op 02-734.26.56.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Lambrechts-Woluwe, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni