Bericht uit Cannes: Brusselaars op 't filmfestival

Niels Ruëll
© Brussel Deze Week
31/05/2006
Het wereldkampioenschap voetbal staat voor de deur, het wereldkampioenschap film liep zondag af. Het werd zoals elk jaar in Cannes georganiseerd, en dit keer gewonnen door kameraad Ken Loach met The wind that shakes the Barley, een politiek drama over de Ierse onafhankelijkheidsstrijd in 1921.

Op de Croisette liepen we meer Brusselaars tegen het lijf dan op de gemiddelde thuiswedstrijd van Sporting Anderlecht: bioscoopuitbaters, filmverdelers, festivalorganisatoren, partycrashers, journalisten, pr-dames en zelfs de Beursschouwburg-directeur en Thierry Boutémy, bloemist aan de Naamsepoort.

Claude Semal, de sympathieke chansonnier, cabaretier, Kuifjesimitator en acteur uit Sint-Gillis, stond op de rode loper omdat hij een hoofdrol speelt in La raison du plus faible.

Voor de Semaine de la Critique, een van de parallelle secties van het filmfestival, was Komma geselecteerd, het langspeelfilmdebuut van de Brusselse cineas­te Martine Doyen. Een glansrol is weggelegd voor Arno, die het circus van Cannes al snel doorzag en omdoopte tot 'het Blankenberge van de Côte d'Azur.'

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni