The (bijna echte) Ramones openen festivalseizoen

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
07/06/2006
Op het Kardinaal Mercierplein rockten er zondag zes coverbands duchtig op los. Tijdens de zevende editie van Rockardinal genoten de toeschouwers onder andere van de Rawönes (covers van The Ramones) en de Porte­fenetres (rara - ja, The Doors).

Deze editie was een groot succes: zes tribute-bands brachten een eerbetoon aan hun helden. Maar het waren vooral de toeschouwers, die volgens de politie met zo'n drieduizend waren, die er een onvergetelijke Rockardi­nal van maakten.

De klassiekers vielen duidelijk in de smaak. 'We are the champions' van Queen werd bijvoorbeeld door jong en oud meegebruld. Maar het bleef niet bij meezingen. Zo moest de bewaking tijdens de hoofdact van Kisstory twee stage­divers uit de lucht plukken. Het tribute aan Kiss was een mooie afsluiter van de avond. Na hun klank- en vuurwerkshow keerde iedereen tevreden en met een schorre stem naar huis.

Rockardinal gaf de aftrap voor het festivalseizoen. Op 22 juni krijgt u onze Zomeragenda, met daarin alle festivals (en meer).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni