De Bozar zet deze week voor het vierde jaar op rij series in de kijker met het festival Are You Series?. Het festival is gericht op bingekijkers met gratis avondvoorstellingen, én professionals, middels masterclasses en lezingen.

Bingekijkers hebben uiteraard al lang het festival Are You Series? in hun agenda aangestipt. Veel plekken om nieuwe spraakmakende series te ontdekken, zijn er immers niet. Maar ook de professionals moeten er nieuwsgierig naar uitkijken: niemand minder dan Chris Brancato, de showrunner van Narcos, is de eregast van deze editie. Brancato komt een masterclass geven en vertellen over zijn research naar Pablo Escobar en het drugsmilieu in Colombia.

Dergelijke masterclasses, rondetafels of workshops vinden in de namiddag plaats en zijn betalend. De avond- en namiddagvertoningen van een vijftiental nieuwe series daarentegen zijn gratis. Lumière, een in Scandinavische tv-series gespecialiseerde verdeler, stelt er enkele van zijn gloednieuwe series voor, zoals Four seasons in Havana. Deze in melancholie gedrenkte Caraïbische noir wint aan actualiteit met het overlijden van Castro, omdat de serie eveneens een analyse is van de vergeten generatie in het Cubaanse postsovjettijdperk.

Er wordt ook nieuw werk vertoond van Susanne Bier. Voor de BBC regisseerde ze The night manager, een weelderige adaptatie van de gelijknamige spionageroman van John le Carré, eentje die Kubrick had willen verfilmen.

En wie Jude Law in religieuze gewaden wil zien, moet naar The young pope. De mensen achter Game of thrones wisten ook regisseur Paolo Sorrentino (La grande bellezza en Youth) te strikken voor deze kijk op seks en schandalen in het Vaticaan. Cult in wording, volgens sommigen.

> Are you series? 07/12 > 12/12, Bozar, Brussel

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws , Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni