Het evenement Broodje Brussel dompelt al vijf jaar lang de Nederlandstalige pendelaar onder in zijn hoofdstad. Onthaal en Promotie Brussel vierde de vijfde verjaardag van zijn evenement vandaag uitgebreid in Bozar, met tal van optredens van bekende en minder bekende Brusselaars en Vlamingen.

Broodje Brussel werd in oktober 2003 door Onthaal en Promotie Brussel boven het doopvont gehouden. Daarmee wou de organisatie de pendelaar op een andere manier laten kennismaken met de hoofdstad. Duizenden pendelaars komen immers dagelijks naar Brussel om er te werken, maar kennen enkel de kantoormuren van hun bedrijf.

Met Broodje Brussel kwam daar verandering in. Tijdens de middagpauze krijgt de pendelaar immers een ruim aanbod aan concerten, lezingen, stadswandelingen, museumbezoeken of sport op zijn bord, en dat nu al vijf jaar lang.

Komen de Vlaamse pendelaars na vijf jaar Broodje Brussel nu liever naar hun hoofdstad? Volgens Jan Van der Auwermeulen van Onthaal en Promotie Brussel bestaat er toch een zekere liefde voor Brussel. "Maar tussen droom en daad liggen vaak heel wat obstakels. Mensen komen werken in Brussel, maar ze keren in het weekend maar zelden terug naar de hoofdstad. De beslommeringen van het dagelijkse leven zijn daar vaak de oorzaak van."

Om de vijfde verjaardag in de kijker te zetten, organiseerde Onthaal en Promotie Brussel vandaag een heus verjaardagsfeest in de Ter Arkenzaal in Bozar. Een gratis feest waarop iedereen welkom was om tussen 12 uur en 2 uur 's middags te genieten van tal van concerten, maar ook workshops, sport en literatuur. Onder andere Julien Vrebos, Freddy Thielemans, Lukas Vander Taelen, Chris Lomme en Piet Maris kwamen mee feesten met de trouwe bezoekers van Broodje Brussel.

:: Broodje Brussel feest
wanneer: 9 oktober van 12.00 > 14.00 uur
waar: Bozar, Ter Arkenzaal, Ravensteinstraat 23, Brussel
info: www.broodjebrussel.be
inkom: gratis

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni