De cultuurhuizen Bozar, Wiels en Roomade willen vanaf volgend jaar een kunstbiënnale organiseren. Het moet een groot evenement voor moderne kunst worden, naar het voorbeeld van de biënnales in Kassel of Berlijn. De verschillende overheden moeten wel nog over de brug komen met het nodige geld.

Het initiatief komt van Roomade, een centrum voor hedendaagse kunst in Brussel. Bozar en het kunstencentrum Wiels, dat eind dit jaar opengaat, doen alvast mee. Dat zegt Barbara Vanderlinden van Roomade. "Een hedendaagse kunstbiënnale zou een grote tentoonstelling zijn die zich in de hele stad afspeelt, zoals in het Paleis voor Schone Kunsten en het kunstencentrum Wiels."

De biënnale moet een echt kunstenparcours worden door de stad met internationale kunstenaars.
Maar zo'n biënnale vraagt een budget van 5 miljoen euro. Over de financiering lopen nu gesprekken met de verschillende overheden. Als alles lukt, heeft Brussel zijn eerste biënnale in juni volgend jaar.

In Thurn & Taxis loopt momenteel een tentoonstelling over 50 jaar Documenta, de bekende biënnale voor hedendaagse kunst in Kassel. Ook Brussel droomt dus van zo'n groots kunstevenement.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni