Brusselaars winnen belangrijke persfotoprijzen

20190328_ Nikon Press Photo Award 2019
© Dieter Telemans
© Dieter Telemans

Brusselaars Dieter Telemans en Kristof Vadino hebben de award voor de beste persfoto van cameramerk Nikon gewonnen. Dat is een van de belangrijkste bekroningen voor professionele persfotografen in ons land. Telemans ging met de hoofdvogel lopen met z'n beeld van de gele hesjes-betoging.

De awards worden toegekend door een professionele jury. Daarin zetelen heel wat beeldredactiechefs van belangrijke Belgische kranten, magazines en persagentschappen. Telemans won de prijs voor beste nieuwsfoto met zijn beeld van tijdens de betoging van de 'gele hesjes' in Brussel. “Het lijkt haast alsof dit beeld in scène is gezet. Hierdoor wordt het een universeel, alles duidend beeld," zei de jury daarover.

Ook de 'Stories Award' ging naar een Brusselaar, dat is de prijs voor een journalistieke beeldreportage. Kristof Vadino won de prijs voor z'n reeks 'Rohingya op de vlucht'. In een reeks zwart-witbeelden toont hij de Myanmarese minderheidsgroep. De jury was vooral vol lof over zijn lichtspel. “Je voelt de ambitie van de fotograaf om het verhaal goed en juist te vertellen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?