Brussels Centrum voor Mode en Design krijgt vorm

© brusselnieuws.be
25/10/2010
2.759 vierkante meter gewijd aan Brusselse mode en design. Tegen eind 2011 moeten de werken aan het Brusselse Centrum voor Mode en Design beginnen aan de Nieuwe Graanmarkt 10.

Het Brussels Centrum voor Mode en Design wil een referentiecentrum worden voor ontwerpers en designers en voorziet opleidingen voor professionals en het grote publiek. Er komt ook een tentoonstellingsruimte en een loket voor professionele begeleiding. De vzw's Mode Brussels en Designed zullen er ook gehuisvest worden. Verder staan er nog een gespecialiseerde boekhandel en een horecaruimte gepland.

Het idee voor het centrum is niet meteen nieuw en ontstond al in 2006, het themajaar gewijd aan mode en design. "Het themajaar heeft het enorme potentieel van deze sectoren voor het imago van de Brussel aangetoond," zegt schepen van Toerisme Philippe Close (PS). Al komt het centrum er niet louter voor het imago van de stad, de mode- en designsector zorgen ook voor extra banen. "Daarom worden ze ook in het Plan voor de Internationale Ontwikkeling van Brussel vermeld," zegt Bussels schepen voor Economie Cerexhe (CDH).

De stad Brussel en het Brussels gewest werken sinds 2008 samen aan dit project. In 2009 kocht de stad Brussel het gebouw aan de Nieuwe Graanmarkt nummer 10. Er is nog heel wat werk nodig om de ruimte om te vormen tot een centrum voor mode en design. Het lastenboek voor de renovatie is klaar en tegen eind 2011 moeten de eerste werken beginnen. Het gerenoveerde gebouw wordt een voorbeeld van conceptuele vormgeving.

In afwachting van het Centrum voor Mode en design zal de vzw voor Mode en Design zijn intrek nemen in het bedrijvencentrum Dansaert. Nog voor de herinrichting van het nieuwe centrum klaar is, organiseert de vzw dus al evenementen en tentoonstellingen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Cultuurnieuws

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni