Brussels Movie Days

Het is nog maar de derde keer dat de Brussels Movie Days in het cultuurdorp van Sint-Lambrechts-Woluwe het nieuwe seizoen met behoorlijk wat bombarie op gang trekken. Maar het evenement pakt wel uit met avant-premières waar vele andere festivals stikjaloers op zullen zijn.

Zo is de openingsfilm doodleuk Wathever works, de nieuwe van Woody Allen. De film markeert na uitstapjes naar Londen en Barcelona de terugkeer naar zijn New York. Antiheld van dienst is Larry David, de man achter de bijzonder geestige tv-serie Curb your enthusiasm.

Op de affiche pronkt ook Adoration, een complexe, intellectueel uitdagende film over internet, terrorisme en de manipulatie van informatie. Het zijn onderwerpen die Atom Egoyan, de Canadese regisseur die u kent van Exotica en The sweet hereafter, na aan het hart liggen.

Je suis heureux que ma mère soit vivante is amper voorgesteld op het 66e filmfestival van Venetië of Claude Miller (La petite voleuse, Un secret) en zijn zoon Nathan zijn in Woluwe om hun pijnlijke familietragedie persoonlijk in te leiden.

Kom niet af met de smoes dat Woluwe 'te ver' is. Zelfs de Amerikaanse Lynn Shelton vindt de weg naar Wolubilis. Haar in de Quinzaine des Réalisateurs voorgestelde Humpday gaat over twee jeugdvrienden die elkaar jaren later weer ontmoeten. De ene is gesetteld en wordt bijna vader, de andere is een rusteloze flierefluiter. Ze willen elkaar en zichzelf van alles bewijzen en besluiten voor de camera met elkaar naar bed te gaan in het kader van een festival voor artistieke pornofilms.

Voor de kinderen is er een apart programma. Kabouter Plop en zijn vrienden komen liedjes zingen.

De gratis openluchtvertoningen zorgen elk jaar voor veel sfeer.

:: Brussels Movie Days
wanneer: 9 > 13 september 2009
waar: Wolubilis, Paul Hymanslaan 251, Sint-Lambrechts-Woluwe - 02-761.60.30 - info@wolubilis.be


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel
BRUZZ Magazine
deze week
  • Skaters vragen Brussel om begrip en infrastructuur
  • De Ring rond Brussel: Hoe Vlaanderen veel geld kan besparen
  • 150 bronnen in de stad: 'We hebben dit water nodig in een drogere wereld'
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Theater Aan Zee: De reus in de mens
  • Portrait à fleur de peau de Pitcho Womba Konga
  • Rue de Manchester: la destination estivale la plus prisée des Bruxellois
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement