BRXL BRAVO: kids

Anne Brumagne, Michaël Bellon
© Agenda Magazine
23/02/2005
U wilt uw ketten al van jongs af inprenten dat Brussel een fantastische stad is en dus neemt u ze tijdens het weekend van BRXLBRAVO op sleeptouw door de stad. Enkele wegwijzers.

:: Vrijdag 25 februari
• 18.00 >...
Misschien zullen uw kinderen hun boekentas nog op hun rug hebben als u ze op vrijdagavond meeloodst richting Muntplein. Verschillende fanfares en percussie-groepen zullen vanuit verschillende hoeken naar het verkeersvrije plein komen afgezakt: Fanfarrah, officieel gedebuteerd op de eerste editie van de Zinneke Parade in het jaar 2000, zal er in een xl-versie zijn ultieme reünieconcert spelen, samen met geestesgenoten Akadaka/Oulad Bambara, Lokomotiv, de Belgian Bagpipe Groove Experience en de Fanfakids. Misschien krijgen uw kids van slag ook zin om raï, maracatu of hiphop te spelen op zelfgemaakte pvc-drums, Braziliaanse tamborims, Afrikaanse bellen of ander fraais... Na het samenspel vertrekken de muzikanten in kleine groepjes naar diverse BRXLBRAVO-lokaties waar die avond al iets te doen is.

:: Zaterdag 26 februari
• 10 > 12.00
In het Tsjechisch cultuurcentrum (Czech Center) in Elsene worden Tsjechische tekenfilms vertoond. De Tsjechische animatiestudio's hebben altijd een erg goede reputatie gehad, dus... (Vanaf 2 jaar)

• 11 > 12.00 & 14.30 > 15.30 & 17 > 18.00
U verkiest om in Elsene te blijven en trekt naar het Flageygebouw om er in het kader van 100% Chopin de demontage van een piano mee te maken.

• 13 > 18.00
U houdt Elsene voor bekeken en vertrekt richting Schaarbeek, naar de Fabriek, waar ABC (ART BASICS for CHILDREN) bedrijvig is. Kinderen kunnen er deelnemen aan het Medialab. De architectuurstudio van ABC met allerlei speelse activiteitenstations zal er voor de gelegenheid worden getransformeerd tot een City-Studio. Speciaal wordt Plaza Fantastica, een nieuw spel waar kinderen het plein van hun dromen kunnen construeren in een 2D-maquette. (Vanaf 6 jaar)

• 14 > 15.00
In Zaal Excelsior in de Elooistraat 80 in Kuregem/Anderlecht viert vzw Beeldenstorm een weekend lang zijn vijfjarig bestaan. U wordt getrakteerd op een muzikale wereldreis die, vertrekkend vanuit West-Afrika, passeert in Cuba, Israël, China en Turkije... Op het geluid van percussie-instrumenten worden de beginselen van enkele typische dansstijlen bijgebracht. (Vanaf 3 jaar)

• 14 > 18.00
Of toch maar liever het centrum. In De Markten slaat jeugdtheatergezelschap Bronks de tenten op. De kinderen kunnen er langs Doolhoofd van de Kopergietery dwalen, een parcours over emoties. (Vanaf 6 jaar)

• 14 > 18.00
Even verderop in de Beursschouwburg kunnen jongeren deelnemen aan een Groene vingers-workshop van ABC ('Hoe een mini tropische tuin aan te leggen in een confituurbokaal') Of ze bouwen mee aan een Urban Survival Kit for Kids: op een reuzekaart van Brussel kunnen jong en oud hun favoriete speel- en/of hangplekken aanduiden; of ideeën spuien hoe bepaalde openbare ruimtes kindvriendelijker kunnen worden gemaakt. De collectieve 'speelkaart' van Brussel zal achteraf worden overhandigd aan beleidsmakers. (Vanaf 5 jaar)

• 15 > 16.00 & 20 > 21.00
Iets oudere kinderen zijn ook nog uitgenodigd op de presentaties van Bronks-workshops met jongeren, Het puntje van mijn tong en Yawm. Opnieuw in De Markten. (Vanaf 10 jaar)

• 16 > 17.00
Een parade van een vijftiental brandweerwagens met loeiende sirenes en zwaailichten trekt langzaam door de stad, van Noord naar Zuid.

:: Zondag 27 februari
• 11 > 12.00
In het Flageygebouw halen ze weer een piano uit elkaar...

• 11.30 & 13.30
In de Actor's Studio kunnen jong en oud ook (teken-)films gaan bekijken.

• 13 > 18.00
Opnieuw City-Studio (Plaza Fantastica) en Medialab van ABC in de Fabriek in Schaarbeek.
• 14 > 18.00
Opnieuw Doolhoofd in De Markten en Groene vingers en Urban Survival Kit in Beursschouwburg.

• 15 > 16.00
Workshoppresentatie van Bronks in de Beursschouwburg.

• 17 > 18.00
Beeldenstorm viert nog steeds in Kuregem: na de percussieherrie van zaterdag gaat het er nu wellicht intiemer toe tijdens het concert van Nico Vancouver en Naoko Senoo, die traditionele Japanse kinderliedjes bewerkten voor piano en fluit!

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni