Cinema Aventure ondergaat digitale metamorfose

© tvbrussel
11/08/2008
Tot het najaar is Cinema Aventure in de Centrumgalerij in Brussel dicht. De kleine bioscoop ondergaat een totale renovatie die 375.000 euro kost. En dat terwijl heel wat kleine bioscopen moeite hebben om te overleven. Bovendien heeft de uitbater, een echte cinefiel, al een respectabele leeftijd.

Bioscoopuitbater Hubert Sacré is 72 jaar. Ondanks zijn leeftijd is hij bezig aan één van de grootste projecten uit zijn carrière. Zijn Cinema Aventure in de Brusselse Centrumgalerij is tot oktober dicht voor een volledige renovatie.

"Er komen minstens twee digitale zalen, een nieuwe airconditioning, een nieuwe kassa, een nieuwe ingang en nieuwe zetels," somt Sacré op.

Weldra verdwijnen de traditionele celluloidkopie en filmprojector. Sacré zegt dat hij uit noodzaak digitaliseert. Digitaliseren is dus een kwestie van overleven.

Ook in zijn filmaanbod schippert Sacré tussen commercieel en alternatief. Hij blijft geloven in de toekomst van kleine bioscopen in de binnenstad.

"De kleine bioscopen die - zoals ik - zullen omschakelen, blijven bestaan. Het centrum blijft het centrum van de stad, met hotels en restaurants, maar ook met een buurtbioscoop. Ik vind het jammer dat ik een van de zeldzame restanten ben," aldus Sacré.

Voor Cinema Aventure opnieuw opengaat in oktober moet er nog een hele renovatie plaatsvinden. een investering van 375.000 euro. Maar Hubert Sacré heeft het ervoor over. "Cinema is mijn leven. Ik kan niet blijven stilzitten. Wat moet ik anders doen?"

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni