Concerti van Mozart toegelicht

Jean-Marie Binst
© Brussel Deze Week
04/02/2006
De herdenkings­optredens naar aanleiding van de 250ste geboortedag van Mozart zullen nog een heel jaar het affichebeeld bepalen. Het PSK brengt nu een luistercursus Mozart voor beginner en gevorderde.

De Universiteit Vrije Tijd van het Davidsfonds Brussel en het Paleis voor Schone Kunsten werken voor het eerst samen om het oeuvre van Mozart toegankelijker te maken. Dat doen ze met een vijfdelige Luistercursus over de concerti van Mozart. In de concerti van Mozart ligt een heel groot stuk van het meesterschap waarmee de componist befaamdheid verwierf. De 23 concerti worden door Ignace Bossuyt onder de loep genomen en becommentarieerd. Daarvoor is het luisteren naar interessante cd-opnames van de vioolconcerti, concerti voor blazers en klavierconcerti een helpende factor.

Zowel de beginnende Mozartliefhebber als de kenner komt aan zijn trekken in de cursusreeks. De dubbel-cd Mozart, concerti voor blazers en een syllabus zijn inbegrepen in het cursusgeld (64,50 tot 69,50 euro, inclusief concerttoegang). Als afsluiter van vier luisteravonden met commentaar volgt een concert in het Conservatorium (op 27 februari) met twee pianoconcerti door Elisso Wirssaladze, de winnares van het Tsjaikovski Concours en een Mozartconcert voor piano en orkest met de Beethoven Academie.

:: Luistercursus Mozart in het PSK (Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel) op 15 en 22 februari en op 8 en 15 maart, telkens van 20 tot 22 uur. Concert op 26 april om 20 uur. Meer info: 02-771.46.48

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni