Conservatorium trekt (alweer) aan de alarmbel

© FM Brussel
19/03/2007
De leerlingen van het Koninklijk Conservatorium startten een petitie om het behoud van het Conservatorium te verzekeren.

Met de petitie richten de leerlingen zich rechtstreeks tot minister van Financiën Didier Reynders (MR), tevens hoofd van de Regie der Gebouwen. Hoewel het rapport al een tijdje bij de Regie ligt, kwam er nog steeds geen schot in de zaak. Dat is nochtans broodnodig volgens Stefan Guillians van het conservatorium: "Nu is het gebouw dringend aan renovatie toe, want we zien heel veel zaken die echt in een erbarmelijk staat verkeren en er moet dus dringend werk van gemaakt worden. Er zijn lekken in het dak, we zitten met geheel verouderde elektriciteitsleidingen en overal afbladerende verf, vooral aan het planfond. Er beginnen ook stukken uit de muren te vallen."

Het Conservatorium in de Regentschapstraat is een beschermd monument, zowel binnenin als van buiten. Het is, buiten een school, ook een plaats waar wel wat concerten plaatsvinden met bekende musici. Onder andere het Paleis voor Schone Kunsten organiseert er wel tot veertig concerten per seizoen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni