De aanraders van Nicolas Karakatsanis

Sam Steverlynck
© Agenda Magazine
01/12/2011
Nicolas Karakatsanis is cameraman. Hij heeft zowel videclips gefilmd (voor The Hickey Underworld, Novastar...) als langspelers ingeblikt (Lost persons area, Rundskop…). Daarnaast is hij ook actief als fotograaf en stelt hij af en toe zijn werk tentoon.

Intermezzo

"Intermezzo is een Italiaans restaurant waar mijn vader al meer dan 25 jaar elke middag eet. Het ligt vlak aan de Munt. De maaltijden zijn eenvoudig maar lekker. Mijn vader is wellicht een van hun beste klanten. Hij is er bijna familie. Als iemand van het personeel trouwt, gaat hij bijvoorbeeld naar het huwelijksfeest. Als ik mijn vader wil zien, ga ik gewoon naar Intermezzo. (Lacht) Ik eet er zelf ook vaak: ofwel de salsa verde, ofwel de farfalle fantasia met kaviaar."

Prinsenstraat 16, Brussel

Taschen/Boekhandel Sint-Hubertus

"Ik ben een groot boekverzamelaar, ik koop wekelijks meerdere boeken. Vooral over fotografie en schilderkunst. Ik heb een tijd terug bij Taschen een prachtige catalogus in beperkte oplage gekocht van het werk van Neo Rauch, een schilder waar ik gek op ben. Ik heb een haat-liefdeverhouding met Taschen. Ik vind de meeste uitgaven echt cheap. Maar soms hebben ze ook speciale kunstedities die zeer knap zijn, zoals die van Rauch. Mijn favoriete boekwinkel is Boekhandel Sint-Hubertus. Ze selecteren er soms boeken waarvan ze weten dat die me zullen interesseren."

Taschen, Lebeaustraat 18, Brussel,
Boekhandel Sint-Hubertus, Koningsgalerij 2, Brussel



Blue Bird

"Ik moet met schaamte toegeven dat ik Blue bird van Gust Van den Berghe nog niet heb gezien. Ik ben wel benieuwd. Ik was aan het begin betrokken bij het project. Men had me gevraagd de film te schieten. Maar dat is door omstandigheden niet gelukt. Jammer."

Aventure Ciné Confort, www.cinema-aventure.be

Jazz Colorlab/Comus & Gasterea

"Ik heb ook een haat-liefdeverhouding met het centrum van Brussel. En meer bepaald met de Dansaertwijk, waar ik zelf woon. Leuk is dat je er veel kleine, haast ambachtelijke winkels hebt op zo'n beperkte oppervlakte. Het doet me denken aan die joodse winkeltjes in New York. Jazz Colorlab bijvoorbeeld is een fotolaboratorium waar de eigenaar zelf nog de afdrukken maakt op chemische wijze. En bij Comus & Gasterea vind je het beste ijs van Brussel. De eigenaar maakt het ijs zelf en levert ook aan sterrenrestaurants."

Jazz Colorlab, Vlaamsesteenweg 29, Brussel
Comus & Gasterea, 86-88, Baksteenkaai, Brussel

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni