De culturele aanraders van... Frie Leysen

Ive Stevenheydens
© Agenda Magazine
25/08/2006
Sinds ze eind mei het KunstenFESTIVALdesarts vaarwel heeft gezegd, werkt Frie Leysen samen met Young Arab Theatre Fund. Met die organisatie wil ze de circulatie van artiesten binnen de Arabische wereld stimuleren.

Een van de activiteiten daartoe is het multidisciplinaire festival 'Meeting Point 5' dat in 2007 in negen Arabische steden plaatsvindt en waarvan Leysen curator is. "In Brussel wordt het nieuwe podiumseizoen erg spannend," zegt ze, "heel wat nieuwe samenwerkingen en initiatieven beleven hun vuurdoop."

•• 15 > 23.9.2006, Toernee General, KVS & Théâtre National
"De KVS heeft een zwaar seizoen voor de boeg. Voor de eerste keer zullen ze werken op de twee plateaus - de nieuwe KVS én de gerestaureerde oude zaal. Dat moeten ze doen met min of meer dezelfde ploeg en middelen, een relatief kleine verhoging niet te na gesproken. Ik vraag me af hoe ze het er vanaf zullen brengen. Ik ben ook erg nieuwsgierig naar Toernee Generale, een gedeeld project met Théâtre National. De twee theaterhuizen selecteerden voorstellingen in hun respectievelijke talen die ze vervolgens samen presenteren, de ondertitels incluis. Een echt Brussels project."

•• 2, 3 & 5.9.2006, Dido & Aeneas, Jan Decorte, Richard Egarr & B'Rock, Kaaitheater
"Dit staat al weken, maanden in vette letters in mijn agenda geschreven."

•• 2 > 4.3.2006, Beursschouwburg
Nieuw seizoen / BRXLBRAVO
"Net zoals de KVS in een nieuwe formule stapt, wordt het ook uitkijken wat Cis Bierinckx in de Beurs zal presteren. En met de tweede editie van BRXLBRAVO in 2007, waarbij alle theaters van Brussel het publiek samen uitnodigen, bewijst de sector naar het publiek, de artiesten en de overheden toe dat ze kunnen samenwerken."

•• 5.2007, KunstenFESTIVALdesArts
"Ik ben zeer benieuwd hoe mijn opvolger, Christophe Slagmuylder, het er vanaf zal brengen. Hij heeft nu al een aantal zaken vastgelegd. Maar zoals gebruikelijk komen de echte beslissingen pas in het najaar. Ook in het verleden was het altijd wachten op, laat ons zeggen, het zout en de peper."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni