De culturele aanraders van ... Kaat Blommaert

Sam Steverlynck
© Agenda Magazine
18/02/2011
Le Fabuleux Marcel de Bruxelles. De kledinglijn was een schot in de roos en maakte in korte tijd de ‘marcel’ weer hip. Sinds mei 2010 heeft Blommaert een eigen shop in Brussel. Eerder deze maand lanceerde ze een nieuw label, Année Erotique, de chiquere zus van Marcel.

HENRI
Henri ligt vlak achter de hoek van onze boetiek. Het is mijn favoriete restaurant. Je kunt er gezonde en lekkere dingen eten en dat vind ik zeer belangrijk. Ik heb het niet zo voor restaurants met te gesofisticeerde bereidingen. Henri wordt gerund door een tof team. Er hangt een leuke ambiance. Laura, mijn assistente, heeft er vroeger nog gewerkt en dus hebben we een link. Ik kom er ook dikwijls als ik iets te vieren heb of met mijn agenten ben. De keuken is Belgisch met een twist.
Vlaamsesteenweg 113 rue de Flandre, www.restohenri.be

ARCHIDUC / AU LABOUREUR
De Archiduc is de meest fantastische plaats om iets te gaan drinken. Daar gaat niets boven. Ik ga er vaak voor of na een concert. Of ook vroeger op de dag. Tijdens het shoppen ga ik er soms een koffietje drinken. Met een beetje geluk speelt er een jazzband. Au Laboureur is dan weer helemaal anders. Vooral tijdens de zomer is het er super. Je komt er een mengeling tegen van echte, oudere Brusselaars en een jong, hip publiek. Vanuit de winkel kunnen we het terras zien. In de zomer staan we hier dan in de shop te wachten tot we daar ook kunnen gaan zitten. (lacht)
Rue Dansaertstraat 6, www.archiduc.net
Vlaamsesteenweg 108 rue de Flandre


RUNDSKOP
Rundskop is een film die ik absoluut wil zien. Ik ben zelf de dochter van een slager, dus kan ik me inleven in die film. (lacht) Zowel het verhaal, de acteurs als de setting spreken me aan. Matthias Schoenaerts is voor de rol maar liefst 27 kilo bijgekomen. Eigenlijk ga ik niet zo vaak naar de film. Soms naar premières van mensen die ik ken. Thuis bekijk ik wel regelmatig films. Gisteren zag ik nog The American van Anton Corbijn. Mooie sfeer, knappe beelden en George Clooney natuurlijk. Die zie ik altijd graag bezig, vooral in de films van The Coen Brothers.

ARSENAL
Het is nog een tijdje maar ik kijk nu al uit naar het concert van Arsenal in de AB. Leonie, de zangeres, is een zeer straffe madam. Arsenal is echt pure ambiance. Daarnaast ben ik fan van heel wat andere Belgische groepen. dEUS is echt super en The Black Box Revelation is ook ongelooflijk goed bezig.
26/03, Ancienne Belgique

OUDE GRAANMARKT
In de zomer is het leuk om rond te hangen aan de Oude Graanmarkt. Met een vriendin heb ik er ooit eens zitten afkoelen en het kind zitten uithangen in het midden van de nacht na een onwaarschijnlijk concert van dEUS. Die platanen in het midden zijn zeer mooi. Het geeft een zuiders tintje aan het plein. Een beetje de Provence in Brussel.


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni