© Ivan Put

De culturele aanraders van ... Linda Van Waesberge

Sam Steverlynck
© Agenda Magazine
02/04/2011
Linda Van Waesberge is een autoriteit in de modewereld. Ze werkt onder meer als styliste voor De Standaard Magazine. Maar ze is bovenal een echte ‘Brusseles’.

VORST/FOREST
"Vorst/Forest is een productie van Compagnie Cecilia en de KVS. Het is een toneelstuk over de vriendschap tussen twee mannen die een verleden delen maar geen toekomst. De rollen worden vertolkt door Titus De Voogdt en Johan Heldenbergh, twee zeer goede acteurs die ik graag aan het werk zie. De persfoto's van Danny Willems vind ik ook zeer knap. Dit stuk wil ik zeker zien."
> 10/4, KVS_BOX, Arduinkaai 9, Brussel, www.kvs.be (alle voorstellingen in Brussel zijn ondertussen uitverkocht).

LUC TUYMANS/HANS OP DE BEECK/DAVID CLAERBOUT
"Het probleem met expo's die lang lopen in je eigen stad is dat je ze vaak uitstelt tot ze voorbij zijn. Ik wil zeker de Luc Tuymans- retrospectieve in het Paleis voor Schone Kunsten niet missen. Tegelijkertijd lopen er twee andere tentoonstellingen die me interesseren. Architecture for justice, een expo met projecten voor de herbestemming van het Justitiepaleis, en Junctions, een fotografietentoonstelling samengesteld door de Luikse fotograaf Jean-Louis Vanesch. Het is een samenwerking met het FotoMuseum in Antwerpen, waar ik ook graag kom. Vanesch combineert eigen foto's met die uit de collectie van het museum. Daarnaast wil ik ook de tentoonstelling van Hans Op de Beeck zien in Argos en die van David Claerbout in Wiels. Ik vind het belangrijk om het werk van kunstenaars uit eigen land te volgen. Het is ongelofelijk hoeveel creatief talent we hier hebben!"
www.bozar.be, www.wiels.org, www.argosarts.org

BOZAR BRASSERIE/HENRI
"Ik zou eens graag gaan eten in het nieuwe restaurant van Bozar. Het probleem is alleen dat je daar moet reserveren. Ik ben niet echt de persoon die al een week op voorhand weet waar ik ga eten. In Henri daarentegen kom ik vaak. Het eten is er lekker en de sfeer zeer leuk. Ik hou van de no-nonsenseaanpak, en de bediening is zeer vriendelijk. Als het volzet is, zullen ze toch nog proberen je een plaatsje te geven. Je proeft ook dat de kok met liefde kookt."
Bozar Brasserie: Baron Hortastraat 3, Brussel, www.bozar.be & Henri: Vlaamsesteenweg 113, Brussel, www.restohenri.be

PLAIZIER
"Plaizier is mijn lievelingswinkel. Ik kom er zeer graag. Ze zijn bekend voor hun postkaarten, affiches en drukwerk, maar bieden ook cd's van bijvoorbeeld film- of accordeonmuziek aan. Plaizier publiceert zelf ook boeken. Zo hebben ze een tijd terug een mooie agenda uitgegeven van Jacques Tati. Het zijn echt bezielde mensen die hun vak met veel liefde uitoefenen."
Spoormakersstraat 50, Brussel, www.plaizier.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie