De culturele aanraders van ... Lotte Stoops

Ive Stevenheydens
© Agenda Magazine
22/11/2007
De onafhankelijke kunstenares Lotte Stoops werkt aan Grande Hotel, haar eerste documentaire over een chic hotel uit de jaren 1950 in Mozambique dat vandaag bewoond is door meer dan 2.000 mensen zonder water noch elektriciteit. Na Antwerpen en Rome belandde Stoops terug in "haar" Brussel, "een geweldige plek waar alles lekker door elkaar loopt met plaats voor het toeval."

•• 24.11.2007, Tomasz Stanko, De Warande, Turnhout
"Stanko is een al iets oudere trompettist, maar zijn kwartet geldt als een van de beste van Europa. Ik ben al lang gefascineerd door de trompet. Sinds ik terug in Brussel ben, ben ik eindelijk zelf lessen beginnen te volgen aan de academie van Anderlecht. Stanko is een meester in free ballads. Ver van Brussel, maar vast erg de moeite."

•• 24.11.2007, Carte Blanche: Wim Vandekeybus, Ancienne Belgique
"Alleen al voor Flat Earth Society zou ik graag gaan. Eavesdropper treedt die dag ook op, hij is mijn collega bij het geluidsproductiehuis Sonicville. De AB is uiteraard dichter dan De Warande, maar mijn hart zegt dat ik naar Stanko moet."

•• 26 > 19.11.2007, Banquete, Patricia Portela, PSK
"Bozar werkt de hele maand rond Portugal. Voor mijn documentaire over Mozambique, een voormalige kolonie van dat land, probeer ik me zoveel mogelijk in die cultuur onder te dompelen. Banquete is een voorstelling waar je in kleine groepjes aan tafel zit met mensen uit verschillende disciplines, kunstenaars, wetenschappers en filosofen - naar het voorbeeld van Plato's banket. Met de performance-artieste Gosie Vervloessem wil ik overigens een concept uitwerken dat aanleunt bij deze vorm van 'theatraal symposium'."

•• 25.11.2007 Soepen met smaak, Broodje Brussel, Sint-Jorissite
"Broodje Brussel heeft een smakelijk voorstel voor de Week van de Smaak: je kunt proeven van 25 soepen uit alle hoeken van de wereld, gemaakt door traiteurs met een goede naam."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni