De culturele aanraders van... Milica Ilic

Ive Stevenheydens
© Agenda Magazine
02/06/2006
De tijdelijk van Belgrado naar Brussel uitgeweken Milica Ilic is administratrice bij IETM, een ledenorganisatie die de kwaliteit, ontwikkeling en netwerkvorming van hedendaagse podiumkunsten op globale schaal stimuleert. Ilic gaat deze week naar twee theatervoorstellingen. Daarnaast kruipt ze een avondje voor de televisie om, met de vrienden, gezellig te krijsen.

:: 8, 9 & 10.6, Heine R. Avdal, Some Notes Are, Kaaitheaterstudio's
"Ik zag in maart in Bains::Connective de individuele voorstelling Box with Holes, een korte performance van R. Avdal. Dat was een erg sensuele ervaring. De titel van de performance slaat de spijker op de kop: in de zaal stond, naast een grote spiegel, een doos opgesteld met gaten in. Wie binnenkomt, ziet initieel niet dat er gaten inzitten. Maar na een tijdje ga je experimenteren en tast je het object af. Vervolgens blijk je in contact te staan met de performer zelf. Er ontspint zich vervolgens een spel van aanraken en aangeraakt worden. Erg lichamelijk, grappig en uitnodigend om méér te zien. Van Some Notes Are weet ik opnieuw niet wat ik moet verwachten, maar dat is enkel een voordeel."

:: 2 & 3.6, Alize Zandwijk, Onderbuikblues, KVS
"Dit stuk interesseert me omdat het door de Oostenrijkse auteur Peter Handke geschreven werd. Die neemt het naar eigen zeggen op voor de ex-Joegoslaven en de Serviërs, maar in feite positioneert Handke zich erg pro Milosevic. De afgelopen maanden stonden de kranten vol over zijn aanwezigheid bij de begrafenis van de ex-dictator én over La Comédie française, het Parijse theater dat daarop prompt een stuk van zijn hand van de affiche haalde. Ik wil graag weten waarom de KVS het wel aandurft een van zijn stukken te tonen. Dit is een interessante kwestie: hebben theaters het recht - of de plicht - om een stuk te annuleren als ze het niet eens zijn met de standpunten van de medewerkers?"

:: Halloween en andere griezelfilms voor de TV
"Niets boven een avondje met goede vrienden, enkele biertjes, tonnen chips en een batterij horrorfilms. Halloween staat al lang op mijn verlanglijstje. Dankzij Scream weet ik dat de hoofdrolspeelster Jamie Lee Curtis waanzinnig goed krijst. Dat moet ik gezien hebben."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni