De culturele aanraders van ... Sofie Haesaerts

Ive Stevenheydens
© Agenda Magazine
28/06/2006
Sofie Haesaerts is beeldend kunstenares en maakt voornamelijk sculpturen. Daarnaast werkt ze als begeleider in het Elsense dagactiviteitencentrum Den Teirling, waar overigens momenteel een tentoonstelling van Jean-Marie Mortier loopt. Deze week wentelt ze zich in de gezelligheid van Klinkende Munt, belt ze aan bij Galerie Jan Mot en kijkt ze films.

:: Klinkende Munt, 5 > 8.7, Nieuwe Graanmarkt
"Ik ga, zoals wellicht zovelen, niet echt voor een specifiek concert of voor een bepaalde groep naar Klinkende Munt. De programmering is gemengd, zomers en aangenaam. Daardoor staat Klinkende Munt, ondanks veranderende locaties, al jaren garant voor een leuk en gezellig festival. Het is een sociaal en Brussels evenement waar iedereen wel eens passeert. Het is toch gratis. Een goeie plek om vrienden te treffen dus."

:: Mario Garcia Torres, Te invito a mi mundo, > 8.7, Galerie Jan Mot
"Actuele kunst is mijn dada, dus ik kijk ook rond naar wat er zoal gebeurt. Naar het schijnt is het werk Moonwalk van Mario Garcia Torres erg grappig. De kunstenaar traceerde de ontstaansgeschiedenis van het vreemde dansgenre. Het blijkt overigens helemaal geen uitvinding te zijn van Michael Jackson. Daarnaast geeft de toeschouwer een snelcursus moonwalking. In diaprojecties kan je houdingen en bewegingen nabootsen en aanleren, er wordt uitleg gegeven over het soort vloer en schoeisel die zich er het beste toe lenen, enzovoort.

:: Grizzly Man (dvd)
"Een film over een ecoloog die in Alaska grizzlyberen observeert. Zijn werk en fascinatie worden hem uiteindelijk fataal: de beren vallen zowel hem als zijn vriendin aan. Deze film was net in de zalen, maar ik kwam te laat. Het is een echte documentaire in die zin dat Werner Herzog, de regisseur van Grizzly Man, de originele opnames van de onderzoeker gebruikte en die mixte met interviews en dergelijke. Herzog fascineert me keer op keer: de mix van tragedie en wrange humor bevalt me erg."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni