De hotspots van Anderlecht

Coop: een nieuwkomer in Anderlecht

Dit jaar beroeren de gemeenteraadsverkiezingen de hoofdstad weer. In afwachting zet BRUZZ om de twee weken een van de negentien gemeenten in de schijnwerpers. Deze week: Anderlecht.

1610 HOTSPOTS la paix
La Paix

Vaste waarde

Chef David Martin heeft een buurtrestaurant uit 1892 getransformeerd tot een van de beste gastronomische adressen van de stad.

La Paix, Ropsy-Chaudronstraat 49

1610 HOTSPOTS coop
COOP

Nieuwkomer

Deze economische en culturele aantrekkingspool aan het kanaal biedt onderdak aan Café Coop, waarvan het terras een prachtig zicht biedt op Brussel en de Zennevallei.

Coop, Fernand Demetskaai 23

1610 HOTSPOTS abattoirs
Les Abattoirs

De buiten in de stad

Deze site biedt niet alleen plaats aan een voedingshal van 50 stands, maar herbergt voortaan ook de grootste aquaponics-boerderij van Europa. 4.000 m2 bestemd voor stedelijke landbouw.

Les Abattoirs, Ropsy-Chaudronstraat 24.

1610 HOTSPOTS Georges Moreaustraat
De Georges Moreaustraat

Oogappel

In deze straat vind je enkele prachtige gevels. Een bijzondere vermelding krijgt het herenhuis dat Hector Gérard hier neerzette en dat middeleeuwse, renaissance- en art-nouveau-invloeden vermengt.

Georges Moreaustraat 170

Toffe showroom

Dit collectief, opgericht door Maarten Gielen, zoomt in op de stroom aan materialen die worden aangewend in de architectuur en constructie en recycleert ze. In de showroom vind je kleine wonderen klaar om herboren te worden.

Rotor, Prévinairestraat 50.

1610 HOTSPOT Rotor DC
© Saskia Vanderstichele
| Rotor

De Ronde: Anderlecht

Een jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen, slaat BRUZZ zijn tenten op in de negentien gemeenten. Dit is de gemeente ANDERLECHT.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?