De week van Frank Vanachter

Sam Steverlynck
© Agenda Magazine
25/01/2013
Frank Vanachter is een echt ketje, geboren en getogen in Brussel. Hij geeft lessen Nederlands in het volwassenenonderwijs. Daarnaast is hij ook freelancemarketeer in de filmsector.

Manon Lescaut

"Het is al een hele tijd geleden dat ik nog naar de opera ben gegaan. De eerste keer was ik zestien, maar daarna ben ik jaren niet meer geweest. Later is de goesting teruggekeerd. Zo heb ik een abonnement voor de operaopvoeringen die in Kinepolis worden geprojecteerd. Maar voor de echte operasfeer ben je toch beter af in De Munt. Ik ben benieuwd naar Manon Lescaut van Puccini. Puccini is niet te zwaar. Een ideale introductie voor mensen die nog niet zo veel van opera kennen."
> 8 februari 2013, De Munt, www.demunt.be

Jordaens en de antieken

"De expo Jordaens en de antieken loopt nog maar een paar dagen in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten. Jordaens is niet echt mijn favoriete schilder. Maar ik hou van de oudheid, samen met de Tweede Wereldoorlog vind ik het de meest fascinerende periode in de geschiedenis. Ik vind het altijd boeiend om te zien hoe de oudheid zo'n grote invloed heeft uitgeoefend op latere kunstenaars. Ik hou wel van epische, bombastische schilderijen met veel personages." (Lacht)
> 27 januari 2013, Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, www.fine-arts-museum.be

Grand Eldorado, UGC

"De zaal Grand Eldorado in de UGC is de enige filmzaal die ik nog kan associëren met mijn vroegste filmherinneringen. Alle andere zalen zoals de Ambassador aan de Beurs of de Marivaux aan de Adolphe Maxlaan zijn verdwenen. De Grand Eldorado-zaal is bewaard en heeft een knap art-deco-interieur uit de jaren 1930 met koloniale elementen. Hopelijk draaien ze er Zero dark thirty, de laatste film van Kathryn Bigelow over de jacht op Osama bin Laden."
> UGC De Brouckère, www.ugc.be

Kolenmarkt

"De Kolenmarkt, tussen Plattesteen en de Zuidstraat, is dé homostraat van Brussel. Het is er heel gezellig om iets te gaan drinken. Je ziet er zowel alle stereotypen van homo's als homo's die helemaal niet in dat plaatje passen. In Le Baroque zitten bijvoorbeeld de bears, terwijl Le Belgica meer voor alternatieve gays is. Le Boys Boudoir wordt dan weer eerder bezocht door hippe tieners. Kortom, voor elk wat wils, en dat terwijl het eigenlijk maar een klein straatje is. Hetero's zijn trouwens ook welkom!"

Utopia

"Utopia is een stripwinkel gespecialiseerd in Amerikaanse comics. Je hebt er ook allerlei prullaria. De vitrine alleen al is de moeite waard. Het is zowat het walhalla voor nerds en geeks. (Lacht) Maar ik zie mezelf soms ook een beetje als een nerd."
Zuidstraat 39, Brussel

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni