Deeltijds Kunstonderwijs exposeert

Jean-Marie Binst
© Brussel Deze Week
15/02/2011
Rode draad van de Dag van het Deeltijds Kunstonderwijs (DKO), dit jaar op zaterdag 26 februari, is Erasmus’ Lof der zotheid uit 1511.

Dit jaar wordt het startschot van de Dag van het DKO (die op 26 februari valt) al op vrijdag 18 februari gegeven, in het Huis van de Raad van de VGC, Lombardstraat 61. Een tentoonstelling (werkdagen van 21 februari tot en met 2 maart van 10 tot 17 uur) en een concert in het stadhuis (op 25 februari) zetten de toon.

De directie Onderwijs en Vorming van de VGC vroeg de academies voor beeldende kunsten van Etterbeek en Anderlecht en Sint-Lukas in Schaarbeek voor het kindertentoonstellingsproject. Docenten van de academies gingen op stap en vroegen aan kinderen uit het eerste en tweede leerjaar om creatief te zijn (in workshops) rond Erasmus' vijfhonderdjarige hekelboek Lof der zotheid.
De kinderen werkten met druktechnieken en kalligrafie, klankopname, fotografie en video. De provincie Antwerpen, eregast op de Dag van het DKO 2011, schakelde Antwerpse academies in om ook rond Erasmus te werken, zoals met gedichten en beschilderde maskers.

Een week later, voor het concert in het stadhuis, zijn de muziekacademies van Anderlecht, Sint-Agatha-Berchem, Sint-Lambrechts- en Sint-Pieters-Woluwe, de Hoofdstedelijke Academie en de Muziekacademies Van de Moortel (Jette), Fiocco (Schaarbeek) en Chopin van de partij, naast academies uit Schoten en Antwerpen. Dan wordt het VerDi-keurmerk voor Compositie uitgereikt, dit jaar in het teken van de accordeon.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni