Voor de videoclip van de nieuwe dEUS-single 'Eternal Woman' heeft Tom Barman gekozen voor de oude machinekamer in het Flageygebouw. Deze machinekamer uit 1930 werd gebruikt door vroegere NIR, de voorloper van VRT en RTBF.

"De clip krijgt een retro-futuristische sfeer van eind jaren vijftig en begin jaren zestig," legt Barman uit. "Als de groep het nummer speelt, wordt dat in morse doorgestuurd naar het 'ontvangstcentrum' in de keders van Flagey. Daarna wordt het de stratosfeer in gebeamd, als een soort ouderwetse streaming."

De radio-installatie in de kelder van het Flageygebouw heeft iets van een Sovjet-Russische ruimtecontrolekamer, precies de sfeer die Barman moet hebben. "Ik heb hier ooit ge-dj'd op een feest van FM Brussel. En deze kamer was de backstage. Ik vond het hier ongelofelijk en wilde er ooit iets mee doen. En voila."

De Italiaanse Martina Stella, een beroemdheid in haar land, speelt de rol van de Eternal Woman. Tom Barman gaat ook nog opnames maken in de studio's van ICP in Evere, en in het Nederlandse Wersterbork waar een van de grootste radiotelescopen ter wereld staat.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni