DJ ‘Daddy K’ krijgt medaille van de Stad Brussel

© Daddy K
| De Proost kreeg zijn medaille van burgemeester (en muziekfanaat) Philippe Close (PS).

De Brusselse hiphop-DJ ‘Daddy K’ wordt ereburger van de Stad Brussel en krijgt een medaille van erkentelijkheid. De Molenbekenaar, die al de voorprogramma’s verzorgde van internationale sterren als P. Diddy en Rihanna, mocht zijn medaille ontvangen uit de handen van burgemeester Philippe Close (PS).

Alain De Proost, zoals de DJ in het dagelijkse leven heet, mag terugblikken op een carrière van 30 jaar en een resem aan medailles. Zo werd hij in de jaren ’80 Europees kampioen breakdance en won hij in de jaren daarna nog verschillende wedstrijd en Europese kampioenschappen als DJ.

Daddy K mocht in het verleden ook al het voorprogramma verzorgen van internationale sterren zoals Rihanna, Sean Paul, Bruno Mars, 50 Cent en Robbie Williams. Vandaag schuimt hij als gerespecteerd plaatjesdraaier nog steeds clubs in binnen- en buitenland af. Op 16 maart volgt een grootse show in Paleis 12 om zijn dertig jaar als DJ te vieren.

De perfecte gelegenheid om de Molenbekenaar een gepast eerbetoon te betuigen, dacht men op het Brusselse stadhuis. De Proost kreeg zijn medaille van burgemeester (en muziekfanaat) Philippe Close (PS). “De kleine Molenbekenaar in mij kan het nog altijd niet geloven”, zegt Daddy K.

In 2010 maakte Daddy K ook een gesmaakte Brusselse remake van de megahit 'Empire State of Mind' van Alicia Keys en Jay Z.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?