Vanmiddag werd in Brussel het erfgoedconvenant van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) voorgesteld. Dat convenant is een afsprakennota tussen de VGC en de Vlaamse Gemeenschap over de financiële middelen die besteed kunnen worden aan het erfgoed in Brussel.
Het erfgoedconvenant tussen de Vlaamse Gemeenschapscommissie en de Vlaamse Gemeenschap is een overeenkomst voor twee jaar: 2005-2006. De Vlaamse Gemeenschap heeft de Erfgoedcel nu 245 000 euro beloofd, waardoor nieuwe erfgoedinitiatieven gelanceerd kunnen worden.

In dit geval staat Erfgoed niet voor gebouwen of cultuurlandschapen. Het gaat hier over immaterieel (wat mensen overleveren: verhalen, volksliederen,...) en roerend (wat verplaatsbaar is: schilderijen, meubilair,...) erfgoed.

Dit jaar gaat de Erfgoedcel van start met een aantal nieuwe thema's. Eén van die thema' is de vijftigjarige viering van Expo '58 in 2008. Dat grote evenement staat nu al in de startblokken. Verder zal er dit jaar een tentoonstelling met verhalen over en van Vlaamse slagers en beenhouwers.

Zoals elk jaar, komt er ook dit jaar een Erfgoeddag in Brussel. Die vindt plaats op 17 april en wordt in samenwerking met Vlaanderen georganiseerd.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de Erfgoedcel van de VGC op het nummer 02/208.02.32

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni