Europa danst op Brusselse rapper Stromae

Paul Van Haver, 25 jaar jong en bekend onder de artiestennaam Stromae, bestormt met het aanstekelijke 'Alors on danse' de Europese hitlijsten. Na illustratice Kitty Crowther heeft Brussel er opnieuw een bekende internationale artiest bij. [1 reactie]

Een mix van sombere hiphop, diepzinnige teksten en opgewekte elekronische muziek. Dankzij dit recept staat Stromae op nummer een in de hitlijsten van Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

In thuisland België bekleedt Van Haver de tweede plaats. Ook China en Amerika vallen stilaan voor de charmante jongeman.

Als kind van een Rwandese vader en Vlaamse moeder groeide Paul Van Haver op in Brussel en werd er het uithangbord van de plaatselijke rapscene. Na zijn studies aan de filmschool besloot hij zich volledig toe te leggen op zijn muziekcarrière.

Eerst schreef Van Haver songs voor andere rappers, tot hij doorhad dat hij met zijn nummers zelf aan de slag kon. Op zijn keyboard componeerde hij de melodie van 'Alors on danse'. Het nummer werd opgepikt door radio NRJ, de rest is geschiedenis.

Stromae hecht veel belang aan zijn imago. Hij gaat gekleed in een klassieke, stijlvolle outfit, inclusief zonnebril. Zelfs zijn artiestennaam verraadt het piekfijne concept rond de Brusselse artiest: Stromae is een verlan van 'maestro'.

Op Facebook telt Stromae inmiddels meer dan 53.000 fans. Via een videodagboek op YouTube deelt hij zijn muzikale ideëen met de wereld. Zo imponeert Stromae met een video waarin hij een verlaten Koning Boudewijnstadion op geheel eigen wijze tot leven wekt.

De debuutplaat van Stromae zal Cheese heten, naar de geforceerde glimlach die we allemaal aannemen op foto's.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel
BRUZZ Magazine
deze week
deze maand
  • Lander Gyselinck en Zwangere Guy maken samen een plaat
  • Lukas Dhont: après Cannes, direction les Oscars
  • 35 years of Ultima Vez: at home with choreographer Wim Vandekeybus
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement