Expats en Matonge samengebracht op festival

© brusselnieuws.be
31/05/2013
Van 5 tot 9 juni vindt het eerste Festival Matonge-Europa plaats. Dat moet de bewoners van de Afrikaanse en de Europese wijk uit hun bubbel halen en samenbrengen, met dans, muziek en debat.

Het gratis Festival Matonge-Europa wil bruggen bouwen tussen de bewoners van de twee wijken, die samenleven op twee vierkante kilometer.

"Zowel over Matonge als over de Europese wijk doen nogal wat clichés de ronde", zegt Patrick Struelens van het Verbindingsbureau Brussel-Europa. "In beide buurten leven de bewoners in een soort van bubbel, maar tegelijk is er nieuwsgierigheid naar de andere. Met dit festival willen we de dialoog aanzwengelen."

Blikvangers zijn een stadsparcours met artiesten uit beide buurten, een voetbaltoernooi op de Esplanade met Afrikaanse, expat- en gemengde ploegen, een bal moderne, concerten en een brunch met debattafels.

Het Festival is een organisatie van Gemeenschapscentrum Elzenhof, het Vlaams-Afrikaans Huis Kuumba, Verbindingsbureau Brussel-Europa en dansgezelschap t.r.a.n.s.i.t.s.c.a.p.e . Meer informatie vindt u hier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene , Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni