Het vrolijkst ging het er tijdens Expo 58 aan toe in Vrolijk België. Dit speciaal voor de gelegenheid gebouwd dorp, een initiatief van de Belgische brouwers, was dé hype op de Wereldtentoonstelling van 1958 in Brussel. Wie 's avonds vertier zocht, moest hier zijn.

Het is een van de foto's rond eten en drinken op Expo 58 die te zien zijn in La Cantine van het Wijnpaleis/Les Halles des Tanneurs. Een verklarende menukaart spitst zich toe op enkele onvervalste culinaire Expo-fenomenen.

Coca-Cola werd bijvoorbeeld aangeprezen door heuse hostesses die het goedje lieten proeven. Het Expo-brood waarvoor in de jaren 1960 nog reclame werd gemaakt, ging tot in de jaren 1980 over de toonbank. Is ons sponzig wit brood eigenlijk geen Expo-brood? De meeste paviljoenen hadden hun eigen restaurant en dat van de Heilige Stoel, de Civitas Dei, was het populairst. Het bezorgde zijn schapen namelijk een volkse keuken die goedkoper was dan elders. Friet met stoofvlees en pintjes deden het toen ook al goed.

De fototentoonstelling van de Erfgoedcel Brussel en het Vlaams Centrum voor Volkscultuur (VCV) is een voorproefje van de activiteiten rond de vijftigste verjaardag van de Wereldtentoonstelling in 2008. En dit is meteen een voorproefje van een nieuwe reeks over de opvallende maar ook onvermoede restanten van Expo 58 die u vanaf januari in uw Agenda zal vinden.

:: Expo 58
wanneer: 16 > 24.11.2007 van 10 > 18.00 uur
inkom: gratis
waar: La Cantine (Halles des Tanneurs) ,Huidevettersstraat 60, Brussel, 02-208.02.32, erfgoedbrussel@vgc.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws, Expo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni