Expo 'Indianen in Brussel' ook voor kinderen

Jean-Marie Binst
© Brussel Deze Week
19/11/2006
Naast lezingen en wandelvoordrachten in de marge van de tentoonstelling Indianen in Brussel begint het Jubelpark­museum in december met gezinsbezoeken en kinderateliers (in de kerstvakantie). Daarvoor kunt u, traditiegetrouw, maar beter snel inschrijven.

Op de Wereldtentoonstelling van Brussel in 1935 vatte een groep Sioux uit het reservaat van Pine Ridge in South Dakota post in een dorp van tipi's op de Heizelvlakte. Hun klederdracht verzeilde - met pluimentooisels en al - in handen van een Brusselse verzamelfreak van cowboy- en indianenattributen. Genoeg om een unieke 'heemkundige' expositie rond te bouwen, waarbij de oorspronkelijke kleding opgesteld wordt samen met foto's van de dragers, genomen door de oud-conservator van het Jubelparkmuseum.

Een aantal randactiviteiten maakt van dit alles een aparte beleving. Op zondagochtend 26 november (om 10.30 uur) wordt het thema 'Indianen op film (van 1894 tot 1915)' becommentarieerd. Zaterdag 25 november (om 14.30 uur) vertelt een wandelvoordracht u alles over de indianen in Brussel. Zaterdag 9 december (om 14.30 uur) kan in gezinsverband geluisterd worden naar bizonverhalen en wordt Mexicaans vlechtwerk toegelicht. En tijdens de kerstvakantie is er een tweedaags museumatelier (voor zes- tot tienjarigen) en een driedaags 'doe-atelier' (voor tien- tot veertienjarigen) rond indianentextiel en veren.

:: Meer info op 02-741.72.14

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws , Expo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni