Van 19 november tot 30 januari kan je terecht in de Koninklijke Albert I Bibliotheek in Brussel voor de tentoonstelling "Rodin back to Brussels".

Het is vandaag, donderdag 18 november, dag op dag 87 jaar geleden dat de Franse beeldhouwer Auguste Rodin overleed. Het perfecte moment dus om morgen, 19 november, de tentoonstelling "Rodin back to Brussels" te openen.

Op het eerste gezicht is de titel van de tentoonstelling misschien wat vreemd, maar als u weet dat Rodin zelf enkele jaren in Brussel heeft gewoond, verklaart dat veel. Rodin onvluchtte Parijs, waar hij amper werk kon vinden en bijna omkwam van de honger, om zijn carrière meer gestalte te geven in Brussel.

De tentoonstelling toont enkele meesterwerken van Rodin, zoals 'De denker', 'Eve' en 'Balzac'. Verder biedt de tentoonstelling de bezoekers ook de kans om een blik te werpen op uitzonderlijke sculpturen zoals 'het kleine danseresje van 14 jaar' van Edgar Degas. Ook zijn er enkele bronzen werken van Modigliani en Claudel te bewonderen.

Koninklijke Albert I bibliotheek, tentoonstelling is elke dag open van 10 tot 19 uur. Meer info krijgt u op 02-519.63.61.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws, Expo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni