Expo 'U bent hier' moet jeugd sensibiliseren

© FM Brussel
13/03/2007
Expo 'U bent hier' moet de jeugd sensibiliseren rond het Brusselse erfgoed. Dat meldt Emir Kir, Brussels staatssecretaris voor Landschappen en Monumenten.

De tentoonstelling toont het werk van vier plastische kunstenaars: Juliette Barbier, Benoit Jacques, Jean-Claude Mouton en Gianpaolo Pagni. Er werd gewerkt rond twaalf bekende Brusselse monumenten: het Atomium, de Grote Markt, De Sint-Michiels en Sint-Goedele kathedraal, 'Manneken Pis', de Jubelparkboog, de Muntschouwburg, de Japanse toren, de Hallepoort, het Berlaymontgebouw, de Kleine Zavel en het Muziekinstrumentenmuseum.

Er worden ook werkjes tentoongesteld van zes klassen uit de Nederlands- én Franstalige bassischolen. Naast de begeleide bezoeken op zaterdag en zondag, zijn er voor de leerlingen van de basischool en de eerste graad secundair ateliers van een halve of hele dag en verschillende andere activiteiten.

De tentoonstelling loopt in de Sint-Gorikshallen van 15 maart to 5 auustus. Ze is toegankelijk voor het grote publiek van dinsdag tot zondag van 10 tot 18 uur. De ateliers, bezoekersbrochure, het speelhoekje en het bezoek van de tentoonstelling zijn gratis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws, Expo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni