Feest 11 juli wordt weer door VRT uitgezonden

© tvbrussel
02/05/2008
De Gulden Ontsporing, het avondfeest van de Vlaamse Gemeenschap op de Grote Markt op 11 juli, zal dit jaar live worden uitgezonden op de VRT. Vorig jaar wilde de VRT het feest niet uitzenden.

Vorig jaar was niet de VRT maar de commerciële omroep VTM aanwezig op de Grote Markt in Brussel voor de feesten van de Vlaamse Gemeenschap. De VRT koos er toen voor om zich te wijden aan het programma Zo is er maar één. Minister van Brussel Bert Anciaux (Vl.Pro) voerde gesprekken om de Vlaamse feestelijkheden dit jaar opnieuw op de openbare omroep te kunnen uitzenden. "Naar mijn mening behoort dat tot de taak van een openbare omroep," vindt Anciaux. Het wordt dit jaar een dubbeluitzending, met ook beelden van Zo is er maar één in Sint-Niklaas.

Amateurs
Ook het 11 juli-feest zal er dit jaar iets anders uitzien, legt Ancienne Belgiquedirecteur Jari Demeulemeester uit. "We gaan dit jaar de amateurmuzikanten accentueren. We hebben vastgesteld dat er in Vlaanderen veel mensen muziek maken. Dat kan niet genoeg benadrukt worden. Overdag speelt alles zich af in de benedenstad, aan de Dansaertstraat, aan de Markten en aan de Beursschouwburg. 's Avonds is er een grote finale op de Grote Markt met onder andere Axelle Red, Raymond van het Groenewoud, Flip Kowlier en Luc De Vos."

De kans is groot dat tvbrussel net als de vorige jaren het hele evenement live uitzendt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni